Binlerce FETÖ'cü Selanik'te

Yunanistan’ın 8 darbeci askeri Türkiye’nin başvurularına rağmen iade etmeyerek, Atina’da ‘gizli’ bir evde tutup, birine de iltica hakkı tanıması FETÖ üyelerini bu ülkeye kaçmak için cesaretlendirdi.

Yeni Şafak
Yunanistan’ın ikinci büyük kenti FETÖ’cülere sığınak oldu. Selanik ‘gaybubet evi’ kaynıyor

Sınırı kaçak yollarla geçerek Yunanistan’a ulaşan FETÖ’cülerin yeni adresi, bu ülkenin ikinci büyük kenti Selanik oldu. Türkiye’ye yaklaşık 450 kilometre uzaklıktaki Selanik’te binlerce FETÖ’cünün barındığı belirtiliyor.

Bu ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle konut fiyatlarının da düşmesiyle birlikte Selanik’te son 2 yıl içinde Türk vatandaşları yaklaşık 250 konut satın aldı. Bu konutlardan yarıya yakınını FETÖ üyelerinin kullandığı sanılıyor.

MASRAFLAR YUNAN’DAN

Selanik’e kaçan FETÖ üyelerinin bir kısmı satın aldıkları evlere yerleşirken, büyük bölümü de kiraladıkları evlerde yaşıyor. Yunanistan, iltica talebinde bulunan FETÖ’cülerin tüm masraflarını karşılıyor. İltica için başvuranlardan kira, elektrik, su gibi hizmetlerin paraları alınmıyor. İltica talebinde bulunanlar başvurularının sonucunu beklerken, FETÖ’cülerin bir kısmı da Selanik üzerinden diğer ülkelere kaçmak için fırsat kolluyor. Selanik’teki hainler, burada yaşayan Türklerle temas kurmaktan kaçınırken, daha çok kendi aralarında bir araya gelip, alışverişlerini kurulan pazarlardan yapıyor.

‘GÖRÜNCE TANIYORUZ’

Selanik’te yaşayan ve adının açıklanmasını istemeyen bir Türk, son dönemlerde kente yerleşen FETÖ’cülerin sayısının arttığına dikkat çekerek şunları söylüyor: “Yıllarca Selanik’te yaşayan biri olarak buradaki Türklerin büyük bölümü ile tanışıyoruz. Buraya kaçan FETÖ’cüleri görünce fark ediyoruz, ancak bizimle ilişki kurmuyorlar. Kendileri bir araya geliyorlar. Yunanistan onlara büyük kolaylık sağlayıp destek veriyor. İltica talebinde bulunanların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Onlar da burada istedikleri gibi yaşıyor, hiç kimse onlara karışmıyor.” Yunanistan, aranan FETÖ üyelerinin ana istikametlerinden biri. Son 2 yıl içinde Edirne’de, Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a kaçmak isteyen yaklaşık 250 FETÖ üyesi yakalandı.

GÜNDEM
10 Türk hakimi veto ettiler

GÜNDEM
AİHM terör sevici

GÜNDEM
FETÖ Afrika'da 28 ülkede sıfırlandı