Bayfest ile bilim üssü olacağız

AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, yeni dönemde ilçede tüm okulların katılımıyla Teknofest’in benzeri bir festivali Bayfest adı altında düzenleyeceklerini söyledi. Yeni Şafak’a projelerini anlatan Aydıner, “1 yıl içerisinde bitecek olan projelerle, halkımız 11 bin 584 araç kapasiteli otoparka kavuşmuş olacak” dedi.

Fatih Özer M. Şakir Saraç
Atila Aydıner

Bayrampaşa Belediye Başkanı ve AK Parti başkan adayı Atila Aydıner, Bayrampaşa’nın yeni vizyon ve yol haritasının detaylarını Yeni Şafak’a anlattı. Bayrampaşa'da otopark sorununa kalıcı çözümler üretmek için onlarca otopark projesini hayata geçirdiklerini ve yeni dönemde de bu hizmetlerin artarak devam edeceğini söyleyen Başkan Aydıner, “Şu an 13 tane parkın altına otopark inşa ediyoruz. Üstleri ise komple yeşil alan ve park alanı oluyor. Belediye binamızın önündeki düzenlenen alanın da altına 500 araçlık otopark yapılıyor.

TRAFİK SORUNU TARİH OLACAK

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/01/29/02/45/resized_82128-40b54016atilla.jpg

YENİ METRO HATTI MÜJDESİ

Eski cezaevinin bulunduğu alanda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinin tamamlanmak üzere olduğunu müjdeleyen Aydıner, “Burada 2 bin 320 adet daire var. İsmet Paşa Mahallesi’nden vatandaşlar şu anda kendi evinde oturuyor. Daha sonra bu alanda yapılan kentsel dönüşüm projesindeki sıfır dairelerine geçecekler ve böylece kendi bulundukları konutu da boşaltma imkânına kavuşacaklar. İçinde ayrıca 300 yatak kapasiteli bir hastane de kurulacak. Yine bu araziye bir metro istasyonu getireceğiz. Böylece hastaneye ulaşımda da vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlanacak” şeklinde konuştu.

OTOBAN ÜSTÜNE MEYDAN

70 BİN KİŞİYE SOSYAL DESTEK

İhtiyaç sahipleri ve hayırseverleri buluşturan ‘Hayır Kapısı’ uygulamasının meyvelerini aldıklarını aktaran Aydıner, “Vatandaşlarımızın ihtiyaç durumuna göre puanları var. Bu puan ile mağazamızda beğendikleri ihtiyaçlarını alıyorlar. Bir diğer ‘İyilik Gönülleri’ projesi ile ise, Whatsapp hattı üzerinden ihtiyacı olan veya zor duruma düşen vatandaşlara yardım ulaştırılmasına aracı oluyoruz. Kültürümüze de uygun biçimde birbirlerinden haberdar olmadan vatandaşlarımızın eşya ihtiyacından, ödeyemediği elektrik faturasına kadar tek yaşayanların ev temizliğinden tutun da kişisel bakımlarına kadar her türlü gereksinimleri karşılanıyor. Bu şekilde ortalama 4 yılda 45 bin 500 aileye yardım yaptık. 3 bin 500 aileye nakdi yardım yaparken bununla da kalmadık 21 bin aileye gıda yardımı yapıyoruz. Bayrampaşa'da gönül köprüleri oluşturuyoruz” şeklinde konuşan Aydıner, Bayrampaşa’da 1 tane bile ihtiyaç sahibi kalmaması için çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

BAYFEST GELİYOR

Aydıner, Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezimiz sayesinde TÜBİTAK'tan her yıl sürekli ödüller alıyoruz. Bu başarılar bizlere yetmiyor tabi ki. TÜBİTAK ile beraber bir Bilim Merkezi kuracağız. Genç bilim adamlarımızı çeşitli illerden de davet ederek Bayrampaşa'nın da tüm okullarının katılımıyla Teknofest'in benzeri bir festivali BAYFEST (Bayrampaşa Festivali) adı altında hayata geçireceğiz. dedi.

Emeklilere İkinci Bahar Lokali

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/01/29/02/44/resized_35ff3-b0c5cf1eemekli.jpg

Bayrampaşa’da emekliler ve kadınların da unutulmadığını aktaran Atila Aydıner, “İkinci Bahar Lokalini kurduk. Burada çay, kahve televizyon gazete, kütüphane gibi her hizmeti sunuyoruz üstelik bedava. Böylece vatandaşlarımız güzel ve kaliteli vakit geçirebiliyorlar. Tesisimizi yaklaşık 200 kişi kullanıyor şu anda. Hatta artık haftanın 3 gününü de kadınlarımıza ayırmaya karar verdik. Gelin, günlerinizi burada yapın dedik. Kadınlarımız da çok ilgilendiler ve memnun oldular. Bu lokalin yenilerini Yenidoğan, Vatan ve Terazidere mahallelerinde de kuracağız. Bu projeyi önümüzdeki dönem tüm mahallelerde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

GÜNDEM
Galataport ve Haliç hızla bitecek