Başarılı olacaklar

MHP Lideri Devlet Bahçeli, TBMM'de yeni bakanların yemin törenine katılarak kabineye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Şafak Nur Banu Aras
Devlet Bahçeli yeni bakanları tebrik etti.

Millet ve demokrasi için hayırlı olması dileğinde bulunan Bahçeli, "Henüz daha hepsini tanıma imkanını bulmuş değiliz. Ancak dağıtılan özgeçmişlere baktığımız vakit siyasi var, bürokrat var, bir de serbest hayatta bulunan şahıslardan oluşan bir kabine olduğu görülüyor. Demek ki bugünkü kabinenin yapısı bütün birikim ve tecrübeleri uygulamaya dökebilecek, bunu uygulayarak hayata geçirebilecek bir misyonu yüklenmiş olacaklar" ifadelerini kullandı.

Kabinenin yapısını nasıl bulduğu sorusu üzerine ise Bahçeli, "Şu an için Türkiye'nin beklenti ve taleplerine ve 2023 yılı hedeflerine yönelik bir uygulama kabinesi olarak dikkat çekmektedir. O bakımdan ben başarılı olacaklarını düşünüyorum. MHP olarak da yasamada üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. İnşallah başarılı olacağız" cevabını verdi.

PRENSİP MESELESİ

Bahçeli, kabinede neden yer almadıklarının sorulması üzerine, "Bu bir prensip meselesi. MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin oluşumu sırasında herhangi bir pazarlığı esas almamıştır, bir beklenti içerisinde olmamıştır. Tamamen bir sistemin en etkin ve verimli şekilde uygulanması noktasında gayret gösterilmiştir" dedi.

GÜNDEM
Bir dünya töreni

GÜNDEM
Gardaş ziyareti