Banyoda yanyana 7 ceset

Sultangazi'de bir gecekonduda meydana gelen yangın sonrası olay yerine giden itfaiye ekipleri 7 kişinin cesediyle karşılaştı. Cesetlerin banyoda yanyana dizildiği ve vucutlarında yanık izi olmadığı dikkat çekti

Oktay Yıldırım
Banyoda yanyana 7 ceset

Sultangazi'de tek katlı bir gecekonduda çıkan yangın sonucu evde bulunan 7 kişinin cesetlerine ulaşıldı. Elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangın, gecekondudun büyük bir bölümünde hasara neden olurken, banyoda cesetleri bulunulan şahısların dumandan etkilenerek öldükleri ve vucutlarında yanık izi olmadığı öğrenildi. Emniyet yetkililerince yapılan ilk incelemeler sonucunda 2 Hindistan pasaportu bulunurken, hayatını kaybedenlerin mülteci olduğu üzerinde duruluyor.

ÇOK SAYIDA PASAPORT BULUNDU

Tüyler ürperten cinayet iddialara göre şu şekilde meydana geldi: Zubeyde Hanım Mahallesi 1458 Sokak Numara 8'deki, tek katlı gecekondudan saat 03.00 sıralarında dumanların çıktığını gören vatandaşlar, durumu itfaiye ve polise haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yanmakta olan gecekonduyu yaklaşık 1 saat içinde söndürdü. Kapıyı kırarak içeri giren itfaiye ekibi, evin içini kontrol ettikleri sırada banyoda yanyana dizilmiş 7 erkek cesediyle karşılaştı. Cesetler olay yerine gelen savcının incelemesinin ardından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından gecekonduda yapılan detaylı arama sonucunda farklı dillerde yazılan bir çok kağıt ve pasaportlar ele geçirildi. Yetkililer, pasaport sahiplerinin yurtdışına gitmek isteyen mülteci olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Bu sırada olay yerinden görüntü almak isteyen basın mensuplarının evin içine girmelerine izin verilmezken dışarıdan çekim yapmalarına müsade edildi. Mahalle sakinleri ise yangın sonucu ölen 7 kişinin 10 gün önce gecekonduya taşındıklarını ve karayollarında işçi olarak çalıştıklarını bildiklerini söyledi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili yapılan incelemeler sonucunda, 7 kişinin yangın sırasında uyanık oldukları ve kurtulmak için banyoya sığınmış olabilecekleri belirtildi. Soruşturma kapsamında gecekondunun sahibi H.D. ile insan kaçakçılığından sabıkası bulunan Ö.Y. polis tarafından gözaltına alındı. 2 zanlının yangından önce eve erzak bıraktıkları ve ardından kapıyı dışardan kilitledikleri öne sürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.