Balıkçılar sıkı denetimde

1 Eylül’de av yasağının bitmesiyle sezonu açan balıkçılar sıkı bir şekilde denetleniyor. İstanbul İl Tarım Müdürlüğü, Sahil Güvenlik ve Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri, bugüne kadar boyu küçük olan 25 ton balığa el konulduğunu kaydetti.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, deniz av sezonunun açılmasından bu yana boy yasağına uymayan yaklaşık 25 ton su ürününe el koyduklarını açıkladı.

İstanbul’da deniz av sezonunun açılmasıyla balık boylarına yönelik denetimler de sıklaştı. İstanbul İl Tarım Müdürlüğü, Sahil Güvenlik ve Deniz Liman Şube Müdürlüğü’nün katılımıyla İstanbul Boğazı’nda ve Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde denetimler yapıldı. Yapılan son denetimde boy yasağına uymayan 2,5 ton balığa el konulurken, 7 kişiye toplam 36 bin TL para cezası kesildi. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, deniz av sezonunun açılmasından bu yana boy yasağına uymayan yaklaşık 25 ton su ürününe el koyduklarını açıkladı. İstanbul Tarım İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve Su Ürünleri Şube Müdürü Sabri İrfan Soysal katılımıyla gerçekleşen denetimlerde ilk önce, İstanbul Boğazı’nda balıkçı tekneleri durdurularak, tek tek kontrolleri yapıldı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/09/15/05/10/resized_cd562-ebaf7e21balikboyu141.jpg

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/09/15/05/10/resized_bd102-888f1792balikboyu142.jpg

CEZADAN KAÇMAK İÇİN “HEDİYE” DEDİ

TİTİZLİKLE İNCELENİYOR

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, av sezonu açıldığı günden bu yana yapılan denetimlerde boy yasağına uymayan yaklaşık 25 ton civarında su ürününe el konulduğunu açıkladı. Denetimle ilgili bilgi veren İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “Denize çıktık hep beraber. Tekneye çıktığımızda öncelikle evraklarını kontrol ediyoruz. Balıkçılık izleme sistemi dediğimiz BAGİS sisteminin çalışıp çalışmadığına bakıyoruz. Ne yaptıklarıyla ilgili yere bakıyoruz. Ayrıca, teknede balık varsa boy yasaklarına uyup uymadıklarına bakıyoruz. Bir de içinde bulunduğumuz depoda boy saklarına uyup uymadıklarına bakıyoruz. Hamsi balığında 9 santimetre, İstavritte 13, sardalyada 11, palamutta 25, lüferde ise 18 santimetre boy yasağına uyup uymadıklarına baktık. Şu anda da baktığımız kadarıyla da kalkan balığının birkaç tanesine el koyduk. 45 santimetre olması gerekirken daha düşüktü. Onların el koyma işlemlerini yürütüyor arkadaşlarımız” diye konuştu.