Bahçeli'den sürpriz af teklifi

MHP lideri Bahçeli’den sürpriz af teklifi. Cumhurbaşkanı adayı olan Demirtaş’ın serbest bırakılması çağrılarına tepki gösteren Bahçeli şu ifadeleri kullandı: Çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK’lılar, FETÖ’cüler hariç, demir parmaklıkların gerisinde özgürlük düşü kuran kader kurbanlarını afla taltif etmek niye akıllara gelmez?

Yeni Şafak Haber Merkezi
​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'ne ilişkin paylaşımlarda bulundu. Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayarak, "ısmarlama" ve "icazetli" cumhurbaşkanı adaylarının da belli olmaya başladığını kaydetti.

KAYIŞ KOPTU, BİLYE DAĞILDI

CHP'nin milletvekili pazarı kurup imza kampanyasında faal rol oynamasının hafızalardan çıkmayacak bir çarpıklık olduğunu belirten Bahçeli, "CHP hışımla hınçla hırsla hem vekillerini hem de imzalarını kullanıma açtı. Kayış tam koptu. Ana muhalefet bilye dağıttı. Şemsiyesi altına topladıklarıyla dağılmanın, dağınıklığın markası oldu. Yazık etti" görüşünü paylaştı.

DEMİRTAŞ’IN ADAYLIĞINA TEPKİ

HDP'nin de cezaevindeki Selahattin Demirtaş'ı aday gösterdiğini belirten MHP lideri Devlet Bahçeli, şöyle devam etti: “Vatan hainlerinin, Ülkücü katillerinin Cumhurbaşkanı adayı olması bile demokrasi tarihimize kategorik bir darbe olarak akıllara kazındı. Öyle ki, tescilli ve sabıkalı PKK'lı Demirtaş'ın serbest kalması için yoğun bir kampanya söz konusudur.”

ÇAKICI VE YILMAZ ÖRNEĞİ

Paylaşımında, “Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, Kürşat Yılmaz; 100 bin Ülkücünün imzasıyla aday gösterilse, onlar için de cezaevinden çıkarılmaları için kampanya yapılacak mıydı?” diyen Bahçeli, “Hain el üstünde, vatan ve millete sadakat duyanlar geri planda. Bu kardeşlerimizi çürümeye terk etmek ne kadar adil” diye sordu.

SEÇİM ÖNCESİ AF TARTIŞMASI

Bahçeli, “Çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri, PKK'lılar, FETÖ'cüler hariç, demir parmaklıkların gerisinde özgürlük düşü kuran, zindanda gün sayan, dama düşüp sevdiklerinin ve sevenlerinin hasretini çeken kader kurbanlarını afla taltif etmek niye akıllara gelmez? Hukuki ve ahlaki bir düzenleme yapılıp onların aydınlığa kavuşturulmaları tez elden sağlanmalıdır” dedi.

'KADER MAHKUMU' VURGUSU

Kader çizgilerinin belli olduğunu aktaran Bahçeli, “Bunu değiştirmek harcımız değildir. Ancak kader mahkumlarının talihini değiştirebilir, onları zindanlardan çekip çıkarabiliriz. Tartışma ve konuşmaya değmez mi? Hadi buyurun” değerlendirmesinde bulundu. Bahçeli, “Sabahlara kadar düşündük, sabırla duruş gösterip sonuç itibarıyla dileğimizi paylaştık” ifadesini kullandı.