Bahçeli: Profesyonel nifakçılar kampanyalarına çoktan başladılar

MHP lideri Bahçeli, referanduma ilişkin siyasi ahlak ve uzlaşmayla millete giden yolları araladıklarını ve çarpık niyetlere karşı bütünleşip netleştiklerini söyledi. Twitter'dan açıklamalarda bulunan Bahçeli, "Referandum üzerinden milleti fikir ve duygu planında ayrıştırmayı amaçlayan profesyonel nifakçılar kampanyalarına çoktan başladılar.​" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa değişikliğine ilişkin, "Yanlışı bilerek işlemek, sonra yanlışlığın faturasından korkup gerçeği saklamak bir telaşın tezahürüdür. Siyaset tarihi bunlarla doludur. Biz yanlış yapmıyoruz ki telaşa kapılalım. Biz millet için evet, devlet için evet, Cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyoruz." ifadesini kullandı.

Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, yeni bir referandumun arifesinde olunduğunu, Türk milletinin şaşmaz ve isabetli iradesinin bir kez daha tecelli edeceğini bu anın sabırla beklenmesi gerektiğini belirtti.

Makyavel'in "Fırsat kaçırılmayacak kadar güzeldir." sözüne atıfta bulunan Bahçeli, "Kaos kuluçkasına yatıp, felaket üretmeye niyetlenenler şimdilerde fırsat kolluyor. Neyin fırsatı kollanıyor diye soracak olursanız, derim ki; kutuplaşmanın, krizin, kamplaşmanın, karanlığın, kavganın, kargaşanın…" değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, 18 maddelik Anayasa değişikliğinin, TBMM'de kabul edilmesiyle sırayı Cumhurbaşkanının onayı, peşinden de referandum safhasının alacağını hatırlattı.

Profesyonel nifakçılar işbaşında

Referandum üzerinden milleti, fikir ve duygu planında ayrıştırmayı amaçlayan profesyonel nifakçıların kampanyalarına çoktan başladığını vurgulayan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Egemen olan millet, bizzat kendi kader ve geleceği hakkında karar verecektir. Peki, rahatsızlık niyedir?" diye soran Bahçeli, toplumdaki değişim dinamiklerini fark eden siyaset aklının, devlete kişilik kazandıran hukuki çerçeveyi belirlemesinin doğal, hatta zorunlu olduğunun altını çizdi. Bahçeli, "Kaldı ki Bunun nihai onay merci Türk milletidir. Çareyi vesayet odaklarında, yabancı güçlerin emellerinde değil, millette gördük." değerlendirmesinde bulunarak, şunları kaydetti:

"Kandil beslemeleri, FETÖ'cüler, çeyrek aydınlar..."

"MHP'li görünüp, ülkücü kisvesinde dolaşan küçük bir sözde muhalif azınlık kişisel heves ve hedefleri için olmadık oyunlar içindedir. Bunlar; fitne çağcılar, elinde ülkücü kanı bulunan aydınlıkçılar, Kandil beslemeleri, FETÖ'cüler, çeyrek aydınlar, CHP ve HDP'yle birliktedir."

"Biz aciz, sorumsuz değiliz"

Devletin, huzurun, mutluluğun, birlikte hayat ve varlık tanımının adı, şanı, unvanı ve iftihar kaynağı olduğunun altını çizen Bahçeli, şunları kaydetti:

Bahçeli, "Dünya atımızın nalları altında ezildi. Kaç Haçlı sefer göğsümüze çarpınca kesildi. Yine kesilecek, yine mütecaviz saldırılar kırılacak. Kudret ve zafer miras kaldı dedelerimizden. Bu mirası yaşatmak, daha büyüklerini yeşertmek için evet, yine evet. MHP devlet ve millet varlığının güvenceye alınıp güvenli bir şekilde istiklal içinde istikbale taşınması için evet diyecektir." ifadesini kullandı.