Bagajdan 2 milyon 135 bin himmet çıktı

FETÖ’ye yönelik operasyonda yakalanan Tekirdağ ve Kırklareli bölgesinin finans imamı Murat Kılıç, sakladığı paraların yerini emniyette itiraf edince, İstanbul polisi harekete geçti. 2 milyon 135 bin TL’lik kalan himmet parası, Pendik’te özel güvenlikli siteye park edilen otomobilin bagajından çıktı.

Yeni Şafak Hamdi Koçoğlu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 Ağustos'ta Güngören, Beylikdüzü, Sarıyer ve Kadıköy'de düzenlediği eş zamanlı operasyonda, terör örgütü FETÖ'nün Tekirdağ ve Kırklareli bölgesinin “finans imamı” Murat Kılıç'ı ve beraberinde 11 kişiyi gözaltına almıştı.

MİLYONLARCA LİRA BULUNMUŞTU

Şüphelilerin üst aramasında, 2 milyon 600 bin lira el geçirilirken adreslerde yapılan aramalarda, 900 bin lira, 50 milyon liralık çek, senet ve değerli kâğıt, “himmet” adı altında para akışını gösteren belgeler, F serisi 1 dolarlık banknotlar, sahte belgeler, 2 av tüfeği, 1 tabanca, 1 kurusıkı tabanca ile çok sayıda mermi bulunmuştu.

KALAN PARALAR ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelileri emniyette sorgulayan ve Murat Kılıç'ın itirafları doğrultusunda harekete geçen İstanbul polisi, dün Pendik'te özel güvenlikli siteye park edilen ve anahtarı lastiğinin iç tarafına saklanan otomobilin bagajındaki bavulda 2 milyon 135 bin lira buldu. Ayrıca Eyüp'te bir evde yapılan aramada ise 200 bin lira ele geçirildi. Şüphelilerin, emniyetteki işlemleri sürüyor.