Babam şehit oldu amcam ise kaçtı

15 Temmuz’da babası şehit, kendisi de gazi olan Ömer Faruk Kapaklı, FETÖ’cü amcası Osman Kapaklı’nın yurt dışına kaçtığını söyledi. Amcası hakkında suç duyurusunda bulunan Kapaklı, “Babam gibi şehit olanların ölümüne kim sebep olduysa Allah belasını versin” dedi.

Yeni Şafak Haber Merkezi
Ömer Faruk Kapaklı ile diğer amcası Sebahattin Kapaklı, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde babası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit, kendisi de gazi olan Ömer Faruk Kapaklı, FETÖ yapılanmasına ait okulda müdür yardımcısı olan ve darbe girişiminin hemen öncesinde yurt dışına kaçan amcası hakkında suç duyurusunda bulundu.

TANKLARA DİRENDİ

Üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Ömer Faruk Kapaklı, 15 Temmuz gecesi babası ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne darbe girişimini engelleyebilmek için koşan vatandaşlar arasındaydı. Kapaklı'nın babası Akif Kapaklı, tankların önünde tek başına direndiği esnada Jandarma Genel Komutanlığı yakınına atılan bombayla şehit oldu. Aynı patlamada gazi olan Kapaklı ise vücudunun 4 yerine isabet eden ve çıkarılamayan şarapnel parçaları ile yaşamını devam ettirmek zorunda kaldı. Kapaklı'nın babasını şehit verdiği esnada, FETÖ yapılanması içerisinde olan öz amcası Osman Kapaklı ile halasının çocukları yurt dışına kaçtı.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/08/22/12/14/resized_c106f-7c0cb202manset1.jpg

HAKKIM HELAL DEĞİL

Amcası Sebahattin Kapaklı yaşadıklarını gazetecilerle paylaşan Ömer Faruk Kapaklı ile şunları anlattı: “15 Temmuz öncesi kaçmaları insanın kafasında soru işareti oluşturuyor. Adımın 'Ömer' olduğu kadar eminim onların bunu bildiğinden. Allah ömür verdiği sürece mücadelem devam edecek. Geçen hafta bu yakınlarım hakkında suç duyurusunda bulundum. Babam giderken hakkını helal etti ama sonuçta orada ben de kan akıttım, mücadele ettim. Benim hakkım onlara helal değil. Babam gibi şehit olanların ölümüne kim sebep olduysa Allah belasını versin.”

BÖYLE KARDEŞİM YOK

FETÖ'cü akrabalarının evlerindeki kütüphanelerde bir tane bile Kuran-ı Kerim olmadığını bildiren Kapaklı, “Hep Fetullah Gülen kitapları ile doluydu” dedi.

Şehit Akif Kapaklı'nın kardeşi Sebahattin Kapaklı da, “Kardeşim, ben ağabeyimi toprağa verirken mesaj atmış. Bana öyle sorular soruyor ki cevap bile vermek istemedim. Ağabeyimi toprağa gömüyorum, bana 'kanıt' diyor. Ona 'kardeş' diyemiyorum. Benim bundan sonra böyle bir kardeşim yok” diye konuştu.