Aynı ifade: Sınav soruları laptopla geldi

Muhammet Sait Gülen'in 2010 KPSS sorularını kendisine gösteren kişi olduğunu iddia ettiği Süleyman Yörük de hırsızlığı itiraf etti. Yörük sınavdan 3-4 gün önce 'Erzurum İmamı' Muharrem Var'ın kendisine bir laptopta bulunan soruları gösterdiğini söyledi.

Yeni Şafak Osman Özgan

Binlerce gencin hayatının karartıldığı 2010 KPSS soruşturmasıyla ilgili itiraflar gelmeye devam ediyor. Önceki gün, gözaltına alınan teröristbaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Muhammet Sait Gülen'in 2010 KPSS sorularını gösterdiğini söylediği “Tahir” kod adlı Süleyman Yörük'te soruların kendisine gösterildiğini itiraf etti. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Yörük ifadesinde etkinlik pişmanlık hükümlerden yararlanmak istediğini kaydetti.

SORULARIN TAMAMI ÇIKTI

İfadesinde bir cemaat evinde KPSS'ye hazırlandığını anlatan yörük, sınavdan 3-4 gün önce 'Erzurum İmamı' olarak bilinen 'Ahmet' kod adlı Muharrem Var'ın kaldığı eve geldiğini söyledi. Birlikte müsait bir odaya geçtiklerini kaydeden Yörük soru hırsızlığını şöyle anlattı: “Yanında getirdiği laptopı çıkararak, 'az sonra aramızda kalması gereken bir mevzu olacak' dedi. Bilgisayar ekranında birtakım sorular vardı. Bana, 'bu sorular KPSS sınavında çıkabilir, iyice bak, aklında tut' dedi. 2 saat kadar sorulara bakıp ezberledim. KPSS'de Muharrem Var'ın bana gösterdiği soruların tamamı çıktı. Sınavdan bir müddet sonra usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla Eğitim Bilimleri testi iptal edildi. Genel Yetenek ve Genel Kültür testinin neden iptal edilmediğini bilmiyorum. İlk sınavda Eğitimi Bilimleri'nde 120 sorunun 105'i yapmıştım. Tekrar edilen Eğitim Bilimleri sınavında ise 49 doğru yapabildim.”

PARA GÖNDERDİĞİNİ HATIRLAMIYOR!

İptal edilen 2010 KPSS'de 100 ve üzeri doğru yapan pek çok kişi gibi kendisinin de Özkan Pulihozluoğlu'nun hesabına bin lira havale yaptığı hatırlatılarak, bu kişiyi nereden tanıdığı ve neden para havale ettiği sorulan Yörük, “Bu kişiyi ismen tanıyorum. Ne iş yaptığını bilmiyorum. Kendisiyle ilgili çok fikrim yok. Kendisine bin lirayı neden gönderdiğimi şu an hatırlamıyorum" dedi.

RAHATSIZ OLDUM, TERCİH YAPMADIM

Muhammet Sait Gülen'in, soruları kendisine veren kişinin kendisi olduğu yönünde ifade verdiği hatırlatılan Yörük bunu reddederek,

böyle bir hadisenin olmadığını iddia etti. FETÖ terör örgütü üyeliği kapsamında sınavda nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik yaparak devleti 10 milyon lira zarara uğrattığı suçlamasını da kabul etmeyen Yörük, “Fetullah Gülen'i basından tanıyorum. Ben kesinlikle FETÖ'ye üye değilim. Zaten soruları sınav öncesinde de gördüğümden dolayı vicdanen rahatsız oldum ve tercih yapmadım" ifadelerini kullandı.