Avrupa katliama ortak: Yunanistan sınırında donarak ölen göçmen sayısı 19 oldu

Yunanistan’ın ayakkabı ve giysilerini alarak denize bıraktığı ve ulaştıkları sahilde donarak hayatını kaybeden göçmenlerin sayısı 19’a yükseldi. TBMM Başkanı Şentop, “Bu insanlık dışı eylemin sorumluluğu Avrupa’ya da aittir” dedi. AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş ise “Yeter artık! Uluslararası kuruluşları, özellikle BM’yi göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

Ayakkabı ve elbiseleri alınarak Türkiye sınırına itilen göçmenlerden 19’u donarak can verdi.

Tüm dünya Yunan barbarlığı karşısında şok oldu. Yunanistan, sınırda gözaltına aldığı göçmenleri ayakkabı ve elbiselerini alarak Türkiye sınırına itti. Korumasız bir şekilde sınırda kalan 19 göçmen donarak hayatını kaybetti. Yunanistan’ın tüm insanlık onurunu ayaklar altına aldığı bu vahşi davranışı lanetlendi. Türkiye başta olmak üzere bir çok ülke bu duruma tepkisini dile getirdi. BM ise acil soruşturma açılması için talepte bulundu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/02/03/10/57/resized_31708-cbcfdb02donanmc3bclteciler.jpg

ACİL SORUŞTURMA ÇAĞRISI

DONARAK ÖLEN İNSANLIĞIMIZ

Uluslararası Hak İhlalleri İzleme Merkezi (UHİM) de, Yunanistan sınırında geri itilen 19 düzensiz göçmenin donarak ölmesine tepki gösterdi. Açıklamada, “Aslında donan, her türlü gelişmişliğiyle algılarımızı körelten hegemonik aklın, küresel sessizliğidir. Yok oluşunu izlediğimiz insanlarla birlikte yok olan hukuktur. Dalgalarda yok olan, birer üyesi olduğumuz insanlığın ta kendisidir” denildi. Alman hükümeti, 19 düzensiz göçmenin Yunanistan sınırından geri itildikten sonra donarak hayatını kaybettiği olayın aydınlatılması çağrısı yaptı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/02/03/10/57/resized_ecd99-c68cc284edirnegc3b6c3a7men2.jpg

KATİL TEMASA GEÇTİ!

Yunan katliamının en büyük ortağı Avrupa Birliği (AB), 19 göçmenin Yunanistan sınırından geri itildikten sonra donarak hayatını kaybetmesiyle ilgili Yunanistan makamlarıyla temasta olduklarını bildirdi. “Doğruluğu teyit edilirse bu tür muameleler hoş görülemez.” diyen Hipper, AB Komisyonu’nun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson’un Yunanistanlı muhatabıyla yakın temasta olduğunu belirtti.

Ölü sayısı 19’a yükseldi

Edirne’nin İpsala ilçesinde önceki günden bu yana donarak ölen düzensiz göçmenlerin sayısı 19’a yükseldi. Edirne’nin İpsala ilçesinde 7 düzensiz göçmen ölü bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, “İpsala ilçemizde Yunanlılar tarafından geri itilen ve donarak hayatını kaybeden göçmenlerin bulunduğu bölgede dün ve dün devam eden arama ve kurtarma faaliyetlerinde cansız bedenine ulaştığımız göçmen sayısı maalesef 19’a ulaşmıştır.” denildi. İpsala ilçesinde 7 cesedin daha bulunmasıyla önceki günden bu yana donarak ölen düzensiz göçmenlerin sayısı 19’a yükseldi. Jandarma ekipleri, karadan ve havadan dron ile arama yapıyor, sağlık ekipleri bölgede hazır bekletiliyor. Paşaköy önceki Mandakoru mevkisinde dün donarak ölen 11 düzensiz göçmenin cansız bedeni bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan bir düzensiz göçmen de müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

3 gün aç susuz bıraktılar

Yeter artık!

Sistemli olarak göçmenleri Ege Denizi’nde ölüme iten Yunanistan, insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Son olarak Yunanistan sınır birlikleri tarafından ayakkabıları çıkarılıp elbiseleri soyularak geri itilen 19 göçmen sınırda donarak can verdi.

Yunanistan’ın kan donduran bu uygulamasına tepkiler de büyük oldu. İşte o tepkilerden bazıları:

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Sınırdan geçmek isterken insani ihtiyaçları düşünülmeden geri çevrilen 12 göçmene gerekli sağlık hizmetini veremedik. Dün onlara ulaştığımızda 11’i maalesef donarak ölmüştü. Birini hastaneye kaldırdık fakat çok geçti. İnsanlık ölmemeli!

KÜRESEL SİSTEMİN DEĞİŞMESİ GEREK

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz: AB üyesi Yunanistan sınırında, güvenlik güçlerince itilip donarak ölüme terk edilen mülteciler, yaşadığımız dünyanın acımasız şartlarını bir kez daha gösterdi. Küresel sistemin değişmesi gerektiği çok açık

SİSTEM GÖÇMENLERİ ÖLDÜRMEK ÜZERİNE KURULMUŞ

- Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi ve AK Parti Milletvekili Serap Yaşar: Ege’de sistem adeta göçmenleri yaşatmak değil öldürmek üzere kurulmuş.

HAYAT
Bakan Koca'dan göçmenleri geri iten Yunanistan'a tepki: İnsanlık ölmemeli

GÜNDEM
Yunan birlikleri faciaya yol açtı: Donarak ölen 12 göçmenin cenazeleri Adli Tıp'a getirildi

GÜNDEM
Yunanistan'ın ittiği göçmenler donarak öldü