Atatürk Havalimanı'na saldırı

İstanbul'da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 3 ayrı saldırı meydana geldi. 3 canlı bombanın gerçekleştirdiği saldırılarda 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi de yaralandı.

Yeni Şafak

İstanbul'da Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 3 ayrı saldırı meydana geldi.

Havalimanına gelen 3 canlı bombanın gerçekleştirdiği saldırılarda 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi de yaralandı.

Saldırganların X-ray cihazlarının olduğu bölüme gelerek, önce el bombası fırlattığı ve sonrasında da etrafa ateş açarak polisle çatışmaya girdi.

Polis tarafından vurulan saldırganlar, daha sonra üzerlerindeki bombalarla kendilerini patlattı.

Saldırının ardından Atatürk Havalimanı'na giriş ve çıkışlar ile çevredeki bütün yollar kapatıldı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk edildi.

Özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi

Havalimanındaki saldırıların ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yaralılara ilişkin açıklama

Olay yerine gönderilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile taşınan yaralılar, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Cenazeler Adli Tıp Kurumu'na getirildi

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler Adli Tıp Kurumuna getirildi. Saat 01. 30 itibari ile 4'ü kadın 26 kişinin cenazesi kuruma getirildi. Kimlik tespit çalışmaları sürdü. 4 erkeğin kimlikleri şöyle; yer hizmeti görevlisi Çağatay Çöl, Sadık Petek (47) Mehmet Mert (30) ve Ethem Uzunsoy (43).

GÜNDEM
Atatürk Havalimanı uçuşa açıldı

İşte o silah Havalimanı saldırısında 28 ölü 60 yaralı

Başbakan Yıldırım'dan kriz masası oluşturulması için talimat

Başbakan Binali Yıldırım'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya verdiği talimat üzerine Başbakanlık'ta kriz masası oluşturuldu. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı.

İlk açıklama Bozdağ

'dan geldi

Saldırının ardından ilk bilgiyi veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bana verilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce keleşle etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 10 civarında şehidimiz var, 20 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir" dedi.

Yayın yasağı getirildi

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

'Hastanelerde kan ihtiyacı bulunmamaktadır'

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da Atatürk Havalimanındaki patlama sonrasında, saat 21.55'te üç ambulansın olay yerine intikal ettiği ve toplam 23 ambulansla olay yerinde yaralılara müdahale edildiği, olay yerinden tüm yaralıların 112 ambulanslarıyla hastanelere nakledildiği bildirildi. Açıklamada İstanbul'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldırım ve Akar ile toplantı yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki patlamayla ilgili Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplantı yaptı. Terör saldırısına ilişkin gelişmelerin sıcağı sıcağına takip edildiği toplantıda, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da hazır bulundu.

Başsavcı Salihoğlu, Atatürk Havalimanı'nda incelemede bulundu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamanın ardından olay yerinde inceleme yaptı.