Ankesörde telsiz kodu

Ankesörlü soruşturması Emniyet’e sıçradı. FETÖ’cü emniyet mensuplarının imamlarıyla ankesörlü telefonda görüşürken polis telsizindeki gibi kodlarla konuştukları ortaya çıktı.

Yeni Şafak Haluk Karakaya
Hollanda, FETÖ’ye bağlı okulu geçici yer ve alan tahsis ederek ayakta tutuyor.

FETÖ’cülerin, kendilerinden sorumlu mahrem imamlarla iletişim kurdukları ankesör soruşturması derinleşirken, örgütün ilk olarak TSK’da deşifre edilen ‘ankesörlü telefonla irtibat’ soruşturması Emniyet’e de sıçradı. Soruşturma kapsamında ankesörcü polislere operasyon düzenlendi. Bu kapsamda yapılan teknik incelemeler sonucu örgüt üyelerinin ankesörlü telefonu kullanırken yeni yöntemleri tespit edildi. FETÖ’cü polislerin, şifrelerle kod belirleyerek örgüt içinde kimlik oluşturdukları belirtildi.

ÖNCE KİMLİK SONRA ALO

Mahrem imamlarla görülen emniyet mensuplarının, telefon görüşmelerinde gerçek kimliklerinin tespit edilmemesi için arama yaptıklarında kendilerini temsil eden kodu belirttikten sonra diyaloğa geçtikleri bilgisine ulaşıldı. Bu yöntem ise FETÖ’cü polislerin, ankesörlü telefonu da telsiz gibi kullandıklarını ortaya koydu. Bu yöntemi ise teknik takibe takılmamak için kullandıkları belirtildi.

FETÖ’ye Hollanda kalkanı!

Hollanda’nın Amsterdam Belediyesi, semt sakinlerinin tepkilerine rağmen 15 Temmuz sonrası çok sayıda öğrenci kaybederek normal şartlarda bu yıl kapanması gereken FETÖ’ye bağlı okulu geçici yer ve alan tahsis ederek ayakta tutuyor. FETÖ’ye bağlı Cosmicus-İmpuls İlkokulu’nun azalan öğrenci sayısı nedeniyle bu yıl kapanması gerekirken, belediye sadece 103 öğrencisi olan okula yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli geçici bir bina tahsis etti. Amsterdam Belediyesi, okulun kalıcı olması için gereken 195 öğrenci norm sayısına ulaşması için 2022’ye kadar süre tanıdı.

GÜNDEM
Katille aynı hücreden

GÜNDEM
Papazı yeniden tutuklayın