Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Mansur Yavaş zorbalığı: Meclis üyelerinin mikrofonlarını ellerinden aldırdı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Meclisi'nde yine büyük bir skandala imza attı. Daha önce mikrofonları kapattıran Yavaş bu kez, daha da ileri giderek meclis üyelerini konuşturmamak için mikrofonları aldırdı. Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse o anların videosunu sosyal medya hesabından paylaşarak, "Mikrofonu kapatma davranışını daha daha da ileri götürdü ve masadan mikrofonu tamamen alarak sesimizin çıkmasını engelleme çalıştı. Bu nasıl otoriter ve despotik bir tavır" ifadelerini kullandı. AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Avukat Mehmet Yılmazer, “Kıymetli hemşehrilerim, bugün Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde resmen Mansur Yavaş terörü esti. Meclis üyelerini konuşturmayı bırak, bir de mikrofonları ellerinden aldırdı. Neymiş efendim Mansur başkanlık ediyor diye daha fazla izleyen oluyormuş" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Haziran ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi'ne Hilal Ayık'ın sözleri ile Mansur Yavaş'ın Meclis üyelerinin konuşmasını engellemesi damgasını vurdu. Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ABB Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç'un ilçesine "kıytırık", şahsına ise "militan" ifadesi kullandığını belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

"Mansur Yavaş terörü esti"

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Avukat Mehmet Yılmazer, "Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde resmen Mansur Yavaş terörü esti. Meclis üyelerini konuşturmayı bırak, bir de mikrofonları ellerinden aldırdı. Neymiş efendim Mansur başkanlık ediyor diye daha fazla izleyen oluyormuş. Bir açığın mı var da Grup Başkan vekilimizi ve Meclis üyelerimizi konuşturmuyorsun? Bu her şeyi örtme ve geçiştirme çabanın sebebi nedir? Bu şehri insanları susturarak yönetemezsin! Bu şehri her Meclis toplantısında 'Yeter ya! Ne var ya!' gibi bir üslupla yönetemezsin. Bizden söylemesi" dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/09/11/15/resized_4dce4-90eab2380x0ankarabuyuksehirbelediyemeclisindemansuryavasterorumeclisuyelerinikonusturmadimikrofonlariellerindenaldirdi1623217264278.jpg

GÜNDEM
Mansur Yavaş Ankara Meclisini böyle yönetiyor: Fazla konuşuyorsun, zabıtaya attırırım, alın elinden mikrofonu

GÜNDEM
Ankara bu görüntüyü konuşuyor: Mansur Yavaş’ın amacı hizmet değil reklam