Ambulansla oy kullanmaya gitti

Cihan
Ambulansla oy kullanmaya gitti

Bursa'da, bugün gerçekleştirilen genel seçimlerde oyunu kullanmak isteyen kalp hastası, ambulansla oy kullanacağı sandığa götürüldü. Demokrasi için görevini yerine getirmek için zorlu bir mücadele sergileyen hastanın, sedye üzerinde oy kullanması ilginç görüntüler oluşturdu. Kalp rahatsızlığı sebebiyle Özel Bahar Hastanesi'nde tedavi altına alınan 68 yaşındaki İsmail Bayram, yarın yapılacak ameliyat öncesi oyunu kullanmak istediğini söyledi.

Osmangazi'ye bağlı Dürdane köyünde oturan İsmail Bayram, ısrar etmesi üzerine doktoru tarafından oy kullanmasına izin verildi. Ambulansla doktor gözetiminde köyüne gönderilen Bayram, sedye üzerinde sandığa götürüldü. Demokratik görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşayan Bayram, sedye üzerinde kullandığı oy ile ilginç görüntülere sebep oldu. Köy sakinleri de Bayram'ın hasta olduğu halde sandığa gelmesini takdirle karşıladı.

Bayram, hasta olduğu halde kendisine oy kullanma imkanı veren doktorlarına teşekkür etti. Bahar Hastanesi'nin kendisine ambulans tahsis etmesi dolayısıyla büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Bayram, "İmkanı verdiler. Biz de köyümüze kadar oy kullanmaya gittik. Oyumuzu kullandık ve tekrar dündük geldik. Allah herkesten razı olsun. Görevimizi yerine getirmiş oldum. Çok mutluyum." dedi. Bahar Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ömer Kurt ise hastanın çok ısrar etmesi üzerine doktorunun kendisine izin verdiğini, hastane olarak ellerinden gelen yardımı yaptıklarını dile getirdi. Kurt, şunları kaydetti: "Hastamızın oy kullanacağı sandığa ambulansla doktor nezaretinde intikalini sağladık. Bize şunları söyledi, 'istikbal adına, çocukları adına güzel bir Türkiye bırakmak için oy kullanmak istiyorum' diye ısrarla söyledi. Biz de kendisine yardımcı olduk. İzin vermezsek taburcu olmak isteyeceğini bildiğimiz kendisine bu konuda yardımcı olduk. Bizi de arşa şevke getirdi işin doğrusu. Oyunu kullandı geldi. Şuanda hiçbir sıkıntısı yok. Birazdan yatağına alacağız. Yarın da gönül huzuru içinde ameliyat masasına yatmış olacak."