Almanya’nın sağ gözü kör

NSU’nun 25 binden fazla kişinin isim ve bilgilerinin yer aldığı “düşman” listesine Almanya’daki Türk STK’lar büyük tepki gösterdi. Ülkenin ırkçılara hoşgörüsü “Almanya’nın sağ gözü kör” eleştirilerine neden oldu. Listede ismi olanlara suç duyurusunda bulunmaları çağrısı yapıldı.

Yeni Şafak Yasemin Asan
25 bin kişilik ölüm listesine tepki çığ gibi

Almanya’da 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü’ne (NSU) ait yeni belgeler, Türkler başta olmak üzere kamuoyunu şoka uğrattı. NSU’nun 2011’de ele geçirilen, 25 binden fazla kişinin isim ve bilgilerinin yer aldığı “düşman” listesinin hükümet tarafından gizlenmesi büyük tepki topladı. Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Bülent Bilgi ile Türk Üniversiteliler ve Akademisyenler Derneği (TURKUNİD) Başkanı, Köln ve Çevresi Türk Dernekleri Platformu Sözcüsü Levent Taşkıran, 25 bin kişilik ölüm listesi için Almanya’nın hiçbir tedbir almamasının endişe verici olduğunu vurguladı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/08/02/04/23/resized_069f7-960e0c59bulentbilgi.jpg

FAŞİST DÖNEME GİRDİ

Bülent Bilgi, “Almanya Faşist dönemin arefesine girmiş durumda. Sağ görüşten tutun sol görüşe kadar tüm siyasi grupların tamamı ‘Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye düşmanlığı’ konusunda hemfikir. Türkiye’yi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kötüleyerek toplumsal huzuru ciddi anlamda tehlikeye sokuyorlar” dedi. Almanya’nın 25 bin kişilik ölüm listesi ve artan ırkçı saldırılar için hiçbir şey yapmadığını söyleyen Bilgi, “Zaten endişe verici durum da bu. NSU davası kesinlikle bir faciadır. Almanya’nın utanç apoletidir. Almanya’nın sağ gözü kör. Aşırı sağ sıkıntıları görmek istemiyor, önlem de almıyor” değerlendirmesinde bulundu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/08/02/04/24/resized_b2d6f-3fef4ea4leventtaskiran.jpeg

İKİYÜZLÜ TAVIR

Almanya Eyalet Kriminal Daire’nin kendisine yapılan uyarıları yeterince dikkate almadığını vurgulayan Levent Taşkıran da “Türk STK yöneticileri burada açık hedefken Almanya FETÖ’cülere ‘Siz Türkiye’de aranıyorsunuz’ uyarısında bulunuyor. Bu listede bulunanlara ise uyarı yapılmıyor. Şayet Almanya bizi uyarmamışsa çok vahim. Türk toplumunun ciddi güvenlik sorunu var. STK başkan ve yöneticilerinin de olası 25 bin kişilik isim listesinde olması mümkün. Bu listede ismi olduğunu düşünenler kendisini sorgulatabilir ve adları çıkarsa suç duyurusunda bulunabilirler. Ben de ismim çıkarsa suç duyurusunda bulunacağım” dedi.