Alkol satışı için yasa teklifi vermiş!

Gümrükten 2 milyon liralık sigara ve elektronik sigara malzemesini kaçırmakla suçlanan eski CHP'li Edirne milletvekili Ediz Ün'ün, alkol satışını düzenleyen kanunun değiştirilmesi için yasa teklifi verdiği ortaya çıktı. Ün teklifle, nisandan eylüle kadar alkol satışının gece yarısına kadar uzatılmasını istemiş.

Uğur Duyan
Ediz Ün

Kendisine ait çakarlı araçta 2 milyon lira değerinde kaçak sigara ve sigara malzemeleri yakalanan, savunmasını ise Atatürkçülük üzerinden yapan ve geçtiğimiz günlerde CHP'den istifa ettirilen Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün alkol satışına ilişkin bir yasa teklifi verdiği ve teklifin 20 Eylül’de işleme alındığı ortaya çıktı.

GECE 12’YE KADAR UZATILSIN

Ün'ün ispirto ve ispirtolu içkilerin satışını düzenleyen kanunda değişiklik yapılmasını verdiği 3 maddelik teklif, ispirtolu içki satışının nisan, mayıs, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında gece 12'ye kadar uzatılmasını öneriyor. Mevcut kanuna göre, alkol satışı tüm yıl boyunca gece 22.00'den sabah 06.00'ya kadar yasak.

Teklifin gerekçesinde, "Nisan ile eylül aylan arasında havanın geç kararması ve turistlerin bu saatlerde eğlenceye devam etme eğilimi, alkollü içki satış saatlerine yönelik düzenlemelerin gözden geçirilmesini zorunlu kılmaktadır" deniliyor.

Kaçakçılıkla suçlanıyor