Alışkanlığından vazgeçmiyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya’ya giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, yine Türkiye’yi şikayet etti. Alman gazetesine makale yazan Kılıçdaroğlu, skandal ifadeler kullandı, hain darbe girişimini FETÖ yaptı diyemedi.

Nur Banu Aras
CHP lideri Kılıçdaroğlu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Almanya ve Avusturya'da Türkiye karşıtlığını devam ettirdi. Bulduğu her fırsatta Türkiye'yi şikayet eden Kılıçdaroğlu, Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine bir makale yazdı. "Türkiye'nin Demokratları Yalnız Bırakılmamalıdır" başlıklı makalede Türkiye'yi şikayet eden skandal ifadeler yer aldı.

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimini FETÖ'nün yaptığını söyleyemedi, darbe girişimini sadece "mel'un" olarak nitelemekle yetindi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kontrollü darbe söylemini ortaya atan Kılıçdaroğlu makalesinde de bu algı operasyonuna devam etti. Kılıçdaroğlu, hükümetin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başta FETÖ olmak üzere terör örgütleri ile daha kolay mücadele edebilmek için çıkardığı olağanüstü hali de "sivil darbe" olarak adlandırdı.