Akyazı kumpası çöktü

FETÖ’nün Sakarya Akyazı’daki Yazıcı Çetesi kumpası da çöktü. 2009’dan beri yargılanan dönemin Sakarya Emniyet Müdürleri Faruk Ünsal, Oğuz Çuhadar ve Hüseyin Kopuzoğlu, delil yetersizliğinden beraat etti.

Yeni Şafak Hamdi Koçoğlu
Faruk Ünsal-Oğuz Çuhadar

Fetullahçı terör örgütünün kumpası olduğu ortaya çıkan ve kamuoyunda ‘Akyazı Çetesi’ veya ‘Yazıcı Çetesi’ olarak bilinen davada, mağdur emniyet müdürlerine beraat kararı çıktı. Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘Akyazı Çetesi’ dosyasında sanık sıfatıyla yargılanan dönemin Sakarya Emniyet Müdürü, şu an Emniyet Başmüfettişi olan Faruk Ünsal’ın beraatına karar verdi. Terfileri sürekli engellenen Oğuz Çuhadar, şimdi İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

DOSYAYA BAKAN HERKES FETÖ’CÜ ÇIKTI

Ünsal ile birlikte dönemin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Oğuz Çuhadar ve yardımcısı Hüseyin Kopuzoğlu’da beraat etti. FETÖ kumpası sonrası verilen cezalar ile terfileri sürekli engellenen Oğuz Çuhadar, şimdi İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. 2009 yılında dönemin müdürlerine kumpas kuruluyorken, görev alan tüm polisler, savcı ve hâkimler FETÖ’cü çıktı. O dönem Akyazı’daki FETÖ kumpası olduğu ortaya çıkan ‘yazıcı çetesi’ operasyonunu yürüten dönemin KOM Şube Müdürü Alpaslan Hersanlıoğlu, şimdi FETÖ’den tutuklu bulunuyor. Öte yandan mahkeme heyetinde yer alan isimlerin tamamı da FETÖ soruşturmaları kapsamında ihraç edilmiş isimlerden oluşuyor.

GÜNDEM
Kumpasçılar hücresi!

GÜNDEM
Darbeci İyidil'e ağır müebbet