Akademik kriptolar

FETÖ'ye yönelik operasyonlar yurt genelinde devam ediyor. Örgüt üyelerinin kendi aralarında şifreli yazışma için kullandıkları ByLock programını yüklediği belirlenen isimler, soruşturmalar kapsamında bir bir yakalanıyor.

Yeni Şafak Haber Merkezi

FETÖ'nün akademik dünyadaki kadrolarına vurulan neştere İzmir merkezli Ege Üniversitesi de eklendi. İzmir, Manisa ve Ankara'da eşzamanlı gerçekleşen baskınlar sonucu aralarında öğretim üyelerinin de olduğu 15 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların, üniversite kaynakları ve imkanlarını örgüt lehine kullandıkları belirtiliyor.

ÇOĞU BYLOCK'TAN

Bu arada 26 Eylül'de İzmir Adliyesi'nde görevli FETÖ'cü memurlara yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan 3'ü dün tutuklandı. Yine İzmir'de, ele geçirdikleri vakıf aracılığıyla 'himmet' paralarını akladıkları iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 9 kişiden 4'ü cezaevine gönderildi. FETÖ baskınları Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne de sıçradı.

Aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Zanlıların sorgusu sürüyor. Bunların dışında Kırıkkale, Ankara, Aksaray ve Nevşehir'de gözaltına alınan üniversite personeli 24 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Muğla'da 3 öğretmen cezaevine gönderilirken, Afyonkarahisar'da ise ByLock kullanıcısı 18 öğretmen daha tutuklandı. Son işlemle birlikte kentteki aynı soruşturmada tutuklu sayısı 40'a yükseldi.