AK Parti MYK sonrası açıklama

AK Parti MYK toplantısı Başbakan Yıldırım başkanlığında parti genel merkezinde yapıldı. Toplantı sonrasında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, toplantıda görüşülen konular hakkında açıklama yaptı.

Yeni Şafak

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında, parti genel merkezinde sabah saat 10.05'de başlayan toplantı, 14 sıralarında sona erdi.

Toplantı sonrasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklama yapıyor. Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

FETÖ dediğimiz terör örgütü uzun yıllardır ülkemizde yuvalanmış, bürokraside olduğu gibi birçok alanda etkinlikler ortaya koymuş bir yapı. Bu yapı püskürtüldü. Ancak bir daha benzerinin yaşanmaması için gerekli adımları atıyoruz. AK Parti, 40 yıllık örgütle ilk defa hesaplaşma durumuna gelen ve mücadele eden bir yapıdır. Biz çalışmalarımızı şimdi değil, çok önceden başlatmıştık. AK Parti, halen hassas bir şekilde bu konularla ilgili her türlü çalışmayı kendi içinde yapmaya devam ediyor. Bu konuda belki en az sorunlu olan parti AK Parti'dir. AK Parti bu mücadelesini devam ettirecek. Ancak bütün siyasi partilerin benzer bir hassasiyet içinde olmaları gerekir.

Yeni anayasa çalışması

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu pratik adımlar atılacak. Siyasi uzlaşmaya ve anayasal reformlara ihtiyaç var. Bu konuda iktidarıyla, muhalefetiyle önümüzdeki süreçte inşallah daha olumlu gelişmeler görürüz.

Suriye ve Irak tezkereleri

Meclisimizin çalışma usulleri çerçevesinde 2 Ekim'den önce sonuçlanmasını bekliyoruz. Şu an itibariyle olağanüstü toplantı gündemi yok.

Yedek vekillik

Yedek vekillik yerel yönetimlerde var. TBMM'de bu söz konusu değil. Bu bir anayasa konusu olan hadise. Anayasal düzenleme gerektiren bir hadise. Partiler arasında inanıyorum ki bu hususlar müzakere edilecektir. Seçildikten kısa bir süre sonra vefat eden milletvekilleri var.

OHAL süreci

Takvim görüşülmedi MYK'da. Sayın Başbakanımız netleştiğinde basınla paylaşacaktır.

6 ay ilan edilme hakkı vardı, hükümet 3 ayı tercih etti.