'AK Parti değişimcidir'

Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Türkiye'de birçok şeyin değiştirilmesinin artık kaçınılmaz olduğunu, AK Parti'nin anlayışının da devrimci değil, evrimci-değişimci bir anlayış olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
Arşiv

---------------------------------- manset ------------------------------------------- ---------------------- manset ---------------------

Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Türkiye'de birçok şeyin değiştirilmesinin artık kaçınılmaz olduğunu belirtti. Akdoğan, AK Parti'nin savunduğu fikirlerin devrimci değil, evrimci bir anlayış olduğunu söyledi.

Türk Demokrasi Vakfı'nda "Muhafazakar Demokrasi" konulu bir konferans veren Akdoğan, AK Parti'nin öngördüğü toplumsal dönüşümün, her türlü dönüşümün temeli gördüğünü ifade etti. Devrimci bir değişim yerine, herşeyin doğal seyrinde değişmesi ve dönüşmesinden yana olduklarını anlatan Akdoğan, devrimci değişimin eski birikimleri yok saydığını, ancak toplumsal değişim sağlarken, tarihi kazanımların da geleceğe yansıtılması gerektiğini kaydetti.

Siyasal meşruiyet şart

Muhafazakar demokrasinin, siyaseti bir "uzlaşma alanı" olarak gördüğünün altını çizen Akdoğan, siyasal otoritenin de "hukuki ve meşru" temele oturması gerektiğini vurguladı.

Akdoğan, "Siyasal otoritenin meşruiyetini sağlayan unsurlardan birincisi dayandığı irade, ikincisi ise kendisini ifade ettiği kurumsal kimliğin ortaya koyduğu kanun, kural ve değerlerin genel kabul görmesi, çağın gereklerine uygun olmasıdır" diye konuştu.