Adalet Bakanı: Kripto bir yapıda hepsi deşifre oldu gibi bir yaklaşım olmaz

Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül FETÖ ile mücadele konusu hakkında, "Mücadelemizin çok kararlı bir şekilde olması lazım. Kripto bir yapıda hepsi deşifre oldu gibi bir yaklaşım olmaz. Çok önemli deşifreler oldu ama bir kişi bile kalsa teftişler devam edecektir" dedi.

Yeni Şafak
Adaşet Bakanı Abdulhamit Gül

FETÖ ile mücadele konusuna ilişkin konuşan Adalet Bakanı, "15 Temmuz darbe girişiminden beri bütün kurumlar FETÖ'yle etkin bir mücadele sürdürüyor. Bu konudaki temel yaklaşım bu terör örgütüyle bütün unsularıyla mücadeleyi kesintisiz sürdürmeye kararlıyız. Hem yargı hem diğer kurumların yaklaşımı burada asla rehavete kapılmama yönündedir. Birçok sokak hadisesi, terör hadisesinin arkasında bu örgütün olduğu açık. Mücadelemizin çok kararlı bir şekilde olması lazım. Mücadeleyi tamamladık hepsi deşifre oldu gibi bir yaklaşık zaafiyete düşürür. Kripto bir yapıda hepsi deşifre olmuştur gibi yaklaşım olmaz. Çok önemli deşifreler oldu ama bir kişi bile olsa teftişler devam etmelidir" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Habertürk televizyonunda yayınlanan bir programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Cezaevi inşaatları devam ediyor"

"Çağdaş infaz sistemleri üzerine değerlendirmeler yapıyoruz"

Af tartışmalarına ilişkin düzenlemenin toplumun hassasiyetlerine göre hazırlanacağını ifade eden Gül, "Bizim yapmış olduğumuz çalışma ceza adaletini sağlamak adına, alınan kararlar uygulamalar ne yöndedir? İdeal adalet, ceza adaleti üzerine çalışıyoruz. Hırsızlık yapıp ne de olsa çıkacağım diyorsa ve çıkıyorsa da, buna benzer... Çalışmalar tamamlanınca açıklama yapmak doğru olur. Burada ceza adaletini sağlamak. Çağdaş infaz sistemleri üzerinde değerlendirmeler yapıyoruz. Toplumda yanına kar kalıyor gibi bunları değerlendirdikten sonra kamuoyuyla paylaşılacak" dedi.

"Kimse Türk yargısına talimat veremez"

Rahip Brunson davasını değerlendiren Gül, "Biz bu konuda Brunson ile kararda Türk yargısı tarafından verilmiş bir karar. Bu kararı gerekçesiyle göreceğiz. Türk yargısı hiçbir talimata boyun eğmez. Kararını dosyalar kapsamında verir. Savcı 30 yıl istedi... Savcının talebi bir iddiadır. Mahkeme farklı değerlendirebiliyor. Biz yargılama makamı değiliz. Gerekçeyi gördüğümüzde sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilir. Diğer yargılamalarla hiçbir ilgisi yoktur. Her dava o dosyayla ilgili karar verilir. Kimse Türk yargısına talimat veremez. Bu davada Brunson tahliye olmuş değil, mahkum olmuştur. Yargıtay boyutuyla da süreç devam edecektir" şeklinde konuştu.

Hakan Atilla konusunu da değerlendiren Gül, "Burada açılmış bir dava yok. Milli bankamızın itibarı anlamında dikkat etmemiz lazım. Bu konuyla ilgili de biz haksız bir yargılama olduğunu dile getirdik. Süreci beraber takip edeceğiz. Yargılama süreci var, temyiz boyutu vs. ayrıntılı bir süreci var. Türk vatandaşına karşı yapılan haksızlığın sona erdirilmesi beklentimiz" ifadelerini kullandı.

"Bu çağrı cevapsız kalmayacaktır"

Andımız kararının böyle bir dönemde gelmesini sürpriz olarak değerlendirebiliyor musunuz? sorusunu cevaplayan Gül, "2013'te açılmış bir dava, niye bu kadar geldi? Makul bir soru. Baştan beri çok konuşuldu. Herkes fikrini söyledi. Biz burada yürütmenin yerine geçerek, MEB'in bir uygulaması var. Yargılamada devam eden bir süreçtir. Türklük kimliğiyle ilgili kimsenin bir şeyi olmaz. İçerikle ilgili bir itiraz söz konusu değil" yorumunu yaptı.

Adalet Bakanı Gül'ün konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar:

"Sahipsiz hayvan sahipli hayvan ayrımını biz kaldırdık"

Sahipli hayvanlara zarar verilirse dava olabiliyordu. Sahipsiz hayvanlar bir değer değil mi? Biz bu ayrımı kaldırdık. TCK'da bir suç oluşturacak bir düzenleme hazırladık. İdari cezaları artırıcı bir takım düzenlemeler yapıldı. Hayvanlara eziyet gösterenlere hapis cezası gelecek. Orman Bakanlığı da uygulayıcısı. Petshoplar var, diğerleri var. Düzenlemeler yapıldı, yakın zamanda Meclis'te gündeme gelip yasalaşacağına inanıyoruz. Hayvanlar insanlara emanet edilmiş varlıklardır.

GÜNDEM
Hulusi Akar: İkinci tacize izin vermeyeceğiz

GÜNDEM
Cemal Kaşıkçı olayında gün gün detaylar