ABD ve Avrupa için büyük hata

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah gazetesi için kaleme aldığı makalede, Türk kamuoyunda 15 Temmuz darbe girişimini ABD'nin desteklediğini yönünde kanaatin hakim olduğunu vurguladı.

Yeni Şafak Haber Merkezi

“Türkiye'deki Darbenin Ardından Yeni Siyasi Uzlaşma” başlıklı makalede Kalın, Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den iadesini CHP ve MHP liderlerinin de desteklediğini anımsatarak şunları kaydetti:

ABD İÇİN DE TEHLİKELİ

Bu uzlaşmayı gözardı etmek ABD ve Avrupa için büyük bir hata olacak. FETÖ üyesi teröristlerin verdiği ifadeler darbenin arkasında Gülen'in bulunduğunu kanıtlıyor. Türk halkının büyük bir kısmı, ABD'nin, Amerikan yasal sistemini kendi çıkarları doğrultusunda istismar etmesine olanak tanıyarak Gülen'i barındırdığı izlenimine kapıldı. ABD'nin Gülen'in iadesi konusunda Ankara ile işbirliği yapacağına eminiz. Gülen, ABD için de tehlikeli bir suçludur. "

YÜZDE 77,7 HEMFİKİR

Kalın, merkezi Londra'da bulunan Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (ECFR) adlı düşünce kuruluşuna verdiği demeçte ise Türkiye'da yapılan bir anketin sonuçlarını paylaştı. Kalın, " Saygın bir araştırma şirketi tarafından yapılan bir ankete göre, Türk halkının yüzde 77,7'si Gülen ve destekçilerini Türkiye'de halihazırdaki düzene ve ülkenin geleceğine tehdit olarak algılıyor" diye konuştu.