81 ilde yakın karantina takibi

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine Kovid-19 tedbirleriyle ilgili ek genelge gönderdi. Buna göre, evlerinde izolasyona tabi tutulan kişilerin kısıtlamaya uyup uymadıkları, kolluk birimlerince ilk 7 gün boyunca denetlenecek.

Fazlı Şahan
Genelge yayınlanmadan önce dün Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta taziye ziyaretleri yasaklanmıştı.

Salgınla mücadele kapsamında tüm kurullar hassasiyetle görevlerini yerine getirirken, İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine Kovid-19 tedbirleri konulu ek genelge gönderdi. Buna göre 81 ilde uygulanacak tedbirler şöyle sıralandı:

-Evlerinde izolasyona tabi tutulan kişilerin, özellikle ilk 7 gün boyunca izolasyon şartlarına uyup uymadıkları, vali/kaymakam ve kolluk birimlerince her gün takip edilecek, denetlenecek.

FİLYASYON TAKİP KURULLARI

-İllerde vali yardımcısı, ilçelerde kaymakamlar başkanlığında “filyasyon çalışmaları takip kurulları” oluşturulacak, bu kurullarca her gün saat 16.00’da değerlendirme toplantısı yapılacak.

-Valiliklerce il bazında hasta, yatan hasta, ağır hasta ve izolasyondaki kişi sayısındaki değişim bizzat takip edilerek artış ve azalışlara göre gerekli tedbirler alınacak.

-Günlük ve haftalık artış oranları yüksek seyreden illerde valiliklerce ilave tedbirler ve denetim faaliyetleri en üst seviyede uygulanacak.

DÜĞÜNLERE SIKI DENETİM

-Düğün, nişan, sünnet vb. organizasyonlarda gerçekleştirilecek denetimlerde, birinci ihlalde uyarı, ikinci ihlalde idari para cezası, üçüncü ihlalde 1 gün süreyle faaliyet durdurma, dördüncü ihlalde 3 gün süreyle faaliyet durdurma cezaları uygulanacak.

-Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iller olmak üzere tüm Türkiye’de taziye evlerinde, evlerde, açık alanlarda, taziye yapılmaması hususunda tüm il/ilçe hıfzıssıhha kurullarında karar alınacak.

Tedbirlere uyana ödül

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 4 Ağustos koronavirüs sonuçlarını açıkladı: Ölü sayısı 18, vaka sayısı 1083