3'ü de sırtını Kandil'e dayadı

CHP, İyi Parti ve Saadet’in listesinde 340 PKK’lı ve HDP’linin yer alması gündeme bomba gibi düştü. “İttifak” ortada olsa da işbirliğinin büyüklüğü herkesi şaşkınlığa çevirdi. 3 partinin listesinde evinde yaralı PKK’lıları tedavi edenler, polis ve askere molotof atanlar bile var.

Haber Merkezi
Kemal Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu, Meral Akşener ve Murat Karayılan

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, her platformda terör örgütü PKK'nın siyasal uzantısı HDP ile ittifakı reddetse de aday listeleri bunun tam tersini söylüyor. Listeler, üç partinin de sırtını Kandil'e dayadığını apaçık ortaya koyuyor. Partilerin listeleri, evinde yaralı PKK'lıları tedavi edenden polise-askere molotof atana kadar birçok teröristle dolu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/03/26/03/14/resized_ead35-70c43f45meral1.jpg

CHP İLK SIRADA

Üç partinin listelerinde toplamda 340 kişi PKK ve HDP ile irtibatlı. Bunlar arasında CHP, en çok terör örgütü bağlantılı ismi aday gösteren parti oldu. Bunu Saadet Partisi ve İYİ Parti takip etti. CHP'nin listelerinde 229 kişi terör örgütleriyle irtibatlı. Saadet Partisi'nin listelerinde 82 PKK ve HDP'li var. İYİ Parti de ise 29 isim, terör örgütleriyle bağlantılı.

BÜYÜKŞEHİRLERDE ETKİLİ

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu açıkça dile getirmese de CHP listelerinde, adı konmamış ittifak özellikle büyükşehir listelerinde kendini hissettiriyor. İstanbul’da Sancaktepe, Ataşehir, Maltepe, Şişli ve Esenyurt’ta PKK ve HDP ile doğrudan irtibatlı isimler aday gösterildi.

HDP DESTEK İSTİYOR

15 Temmuz öncesi FETÖ ile ilişkileri ile gündemden düşmeyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in adayları da terör örgütlerine olan yakınlığı ile dikkat çekti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ısrarla “HDP ile ittifak yok” dese de, Saadet Partisi’nin aday listeleri de tam tersini söylüyor. Adıyaman, Malatya, Kocaeli-Dilovası gibi yerlerde Saadet Partisi’ne açıktan destek isteyen HDP’nin, karşılığında bir çok ilde SP listelerine sokuldu.

İYİ sızmışlar!

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/03/26/02/56/resized_27d75-0a3536b9asdasd.jpg

Dağ kadrosundan aday

İYİ Parti’nin Hakkari ve Şırnak listeleri de tartışmalı. Çukurca Meclis Üyesi Adayı Seydu Kaya ve Yüksekova Meclis Üyesi Adayı Perviz Büyüksu, terör örgütü adına kuryelikten gözaltına alınıp bırakılmış. Kocaeli’nin Başiskele İlçesinde de Abdullah Uçar’ın yolu terör nedeniyle adliyeye düştü. Daha da ötesi Uçar, Irak’ın kuzeyinde silahlı faaliyet gösterip 2012 yılında teslim olmuş. İYİ Parti listesinden seçime giren Nahit Dizman (Muş-Kırköy), İlyas Sarıırmak (Muş-Sarıpınar) ve Kıyasettin Kalkan’ın (Tekirdağ/Süleymanpaşa) yolları da PKK ya da siyasi uzantıları ile kesişmiş. Siirt’te durum daha da vahim. Pervari’de aday gösterilen Memduh Özer, İbrahim Halil Onuk, Bayram Şimşek, Ali İhsan Oğuz, Abdullah Gündüz, Halil Buluç ve Danış Dursun’un ya bizzat kendisi, ya da birinci dereceden yakını örgütle ilişki içinde olmuş. Şirvan adayı Varol Ödümlü’nün kardeşi Ferhat Ödümlü de PKK/KCK adına faaliyet göstermiş.

Saadet’in temeli sarsıldı

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/03/26/03/01/resized_998e5-fd4efb7etemeldekupe.jpg

CHP’nin PKK’lıları

Terör destekçileri

İzmir’de vahim tablo

Terör örgütleriyle yaptığı seçim ittifakını ısrarla inkar eden CHP ve İYİ Parti İzmir’de de yakalandı. İşte CHP’nin İzmir listesi:

Behçet Güven (Bayraklı): 2013-2019 yıllarında PKK/KCK terör örgütü suçundan ceza infaz kurumunda yatmakta olan terör örgütü mensuplarını ziyaret etti.

Faysal Tekoğlu (Bayraklı): Terör örgütü MLKP ile irtibatlı.

Gönül Güngör (Bayraklı): THKP-C’nin sözde gençlik yapılanmasında yer aldı.

Medeni Erdem (Bayraklı): Kardeşinin terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık suçundan kaydı mevcut.

Seval Bozkurt (Menemen): 2010 yıllarında PKK/KCK terör örgütü güdümünde faaliyet gösterdi.

Murat KAYA (Bornova): 2000 yıllarında Hadep İzmir İl Yönetim Kurulunda yer aldı.

Çeto Çamlıbel (Bornova): DBP eski İl Başkanı.

Orhan Ulaşzade (Aliağa): 1997 yılında PKK/KCK terör örgütü mensubu olmak suçundan Diyarbakır E tipi cezaevinde yattı ve tahliye oldu.

Aydın Kızılkaya (Karşıyaka): 2002 yıllarında örgüte finansal destek sağlamak amacıyla çalıştı.

Amine Çiçek (Menderes): Menderes ilçe Eşbaşkanı oldu.

Özgür Özcan (Çiğli): Cezaevindeki terör örgütü mensubu şahsı ziyaret etti. Örgütsel faaliyetlere katıldı.

İmam Kocadağ (Çiğli): 2017 yılında PKK/KCK terör örgütü mensuplarına milis/işbirlikçilik yaptığı güvenlik güçlerimizin hareketliliğini aktardığı tespit edildi.

Sadık Araz (Kınık): HDP içerisinde faaliyet yürüttü. İzmir il merkezi ve ilçeleri teşkilatında yer aldı.

Ramazan ÖZEK (Menemen): 1993 yılında Muş/Malazgirt ilçesinde YSE’ye ait kamyon, kepçe ve greyderlerin yakılması eylemine atıldı. Dehap üyeliği yaptı.

Gülüş Karakartal (Karabağlar): Kardeşi PKK adına Suriye’de faaliyet gösterdi.

Mehmet Şerif Demir (Konak): 1992-2018 yıllarında PKK/KCK terör örgütü mensupları ile irtibatlıydı. Kardeşi 1997 yılında öldürülen bir terörist.

Dilovası’nın gözdeleri

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/03/26/03/03/resized_bfb18-c55cd389fatmayildirim.jpg

SP'de, sadece Doğu ve Güney Doğu değil, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde de çok sayıda HDP’li ya da PKK’lı isimlere yer verilmesi dikkat çekti. Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde HDP’li Metin Dalgalı, Fatma Yıldırım, Serkan Ongül ve Turan Tekgül, SP tarafından aday gösterildi. Kırklareli Lüleburgaz’da eski DEHAP üyesi Servet Doğan, Tekirdağ Çorlu’da kardeşi çatışmada öldürülen Zeynep Çetin, Edirne’de DTP’li İrfan Korkusuz, Muğla Köyceğiz’de Kenan Arzak, Antalya Kepez’de daha önce terörden tutuklanan Fesih Akdemir ve Aydın Efeler’de erkek kardeşi PKK’nın dağ kadrosunda olan İlyas Avcı SP'nin gözdeleri oldu. Kayseri İncesu’da 2007 yılında gözaltına alınıp salınan Tekin Kaya ile Ankara Mamak’da terör örgütüne müzahir kurum ve kuruluşların eylemlerine katılan Bayram Güney de SP’lilerden.

İşte kirli liste

GÜNDEM
CHP-HDP/PKK ittifakının şifreleri

GÜNDEM
İşte Meral Hanım'ın PKK'lıları

GÜNDEM
HDP Eş Genel Başkanı Buldan CHP adayı İmamoğlu'na oy istedi