311 gazeteciye FETÖ’yü anlattı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY'nin Yeşilköy'deki Genel Müdürlük binasında, İspanya, Portekiz, Fransa, İtalya, Malta ve Yunanistan'dan gelen yabancı gazeteci, televizyoncu ve sosyal medya yazarına FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlattı.

Yeni Şafak Yasin Yılmaz

Darbe girişiminden sonra Türkiye için dünyada yürütülen algı operasyonuna da dikkat çeken Aycı, “Daha önce de Uzakdoğu, Ortadoğu ve Kuzey Avrupalı basın mensuplarına da FETÖ'nün başarısız darbe girişimi ve sonrasında yaşananları anlattım. Şu ana kadar getirdiğimiz gazeteci sayısı 311'e ulaştı” dedi.

SIRADA ABD VE İSRAİL'DEKİLER VAR

Yurtdışında yoğun bir karalama kampanyasının varlığına dikkat çeken Aycı, 15 Temmuz'da binlerce insanın 'devlet tarafından katledildiği' iddialarının yayıldığını, oysa İstanbul'da bilgi verdikleri gazetecilerin gerçeğin çok farklı olduğunu öğrenince şaşırdıklarını kaydetti. Aycı, yabancı gazetecilerin bu konudaki geri dönüşlerinden çok memnun olduklarını ve Türkiye'nin, İstanbul ve THY'nin toplantılarda doğru yansıtıldığını ifade ederek, “Tek kaynaktan beslenmedikleri zaman, gelip yerinde görüp ilk ve doğru ağızlardan bilgi aldıkları zaman bu insanlar objektif olarak yansıtabilecek seviyedeler” diye konuştu. Aycı, yabancı gazetecilerle buluşma etkinlikleri kapsamında ABD ve İsrailli basın mensuplarını da İstanbul'da ağırlayacaklarını söyledi.