3 ay önce mezarını yaptırmış

Platonik aşk beslediği ünlü sunucu Vatan Şaşmaz’ı otel odasında öldürdükten sonra intihar eden Filiz Aker’in Tuzla’daki aile mezarlığını yaptırdığı, kendi adını da mezar taşına yazdırdığı ortaya çıktı. Aker’in yeğeni Dora Ercan, “Teyzem garip bir insandı. Birkaç ay önce kendi mezarını yaptırdı” dedi

Yeni Şafak Oktay Yıldırım
3 ay önce mezarını yaptırmış

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz’ı öldürdükten sonra aynı silahla hayatına son veren eski manken Filiz Aker’in, yaşanan korkunç olaydan 3 ay önce kendi mezarını yaptırdığı ortaya çıktı. Özel bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Aker’in yeğeni Dora Ercan, teyzesinin yaşamıyla ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Program boyunca gözyaşlarını tutamayan Ercan, teyzesinin Tuzla’da 2 ağabeyinin de yattığı aile mezarlığını yaptırdığını, mezar taşına kendi adını da yazdırdığını söyledi. Teyzesinin Vatan Şaşmaz’la evlenmeyi hep çok istediğini anlatan Dora, “Saplantı derecesindeydi. Ayrılıkları dostluğa dönüştü. Görüşüyorlardı ama ilişkileri yoktu. Teyzem birkaç kez intiharı denedi. Bir seferinde onu ben kurtardım” dedi.

ÇELİŞKİLİ KONUŞUYORDU

Borsada çok yüksek miktarda para kaybeden teyzesi Filiz Aker’in son zamanlarda çok çelişkili konuştuğunu belirten Ercan şöyle devam etti: “Bir gün önce ‘yurtdışına çıkacağım’, ‘Bodrum’a da gidebilirim’ diyordu. Çelişkili konuşuyordu. Olay günü beni aradı, ‘sana vereceklerim var. Onları al annene götür’ dedi. Birlikte yemek yedik.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/08/29/12/40/resized_a5d7f-f85cd7e9dora.jpg

Bir saat oturup kalkarız diye düşündük. Baktık ki teyzemin durumu gerçekten kötü. Oturduk. ‘Bir kaç saat oturduk. ‘Ah bugün çok mutluyum’, ‘hayat çok güzel’ falan deyip duruyordu. Sonra, ‘Amerika’ya gideceğim, ‘Miami’ye de gelin’ dedi bize. Saat 17.00 gibiydi. Telefonu çaldı, bizden uzaklaşarak konuştu. ‘Siz burada oturun, rahatınıza bakın. Ben yukarı çıkacağım. Biraz işim var. Bir arkadaşım gelecek, paket bırakacak’ dedi. ‘Gelmeyeceksen biz gidelim’ dedim. ‘Yok yok geleceğim’ diye ısrar etti.”

OTELDEN GELİN ÇIKACAĞIM

15-20 dakika sonra teyzesini aradığını, “yarım saate kadar geleceğim” cevabını aldığını belirten Ercan, şunları söyledi: “18,15’te tekrar aradım, telefonu kapalı. 18,30 civarı ben yukarı çıktım. Kapıyı çaldım, açılmadı. Aşağıya indim, otelin telefonundan aradım. Çalıyor çalıyor açan yok. Eşime söyledim. Resepsiyondan yardım istedik. Görevliler açtı kapıyı. Yerde kırmızı gömlekli, kotlu bir erkek yatıyordu. Yüzünü görmedim ama ‘bu Vatan’ dedim. Çünkü teyzem, Vatan dışında kimseye bunu yapmaz. 'Ben gideceğim, onu da götüreyim' dedi bence. ‘Vatan gelip beni alacak. Ben de bu otelden gelin çıkacağım’ diyordu. Vatan kapıya yakındı. Gördük, eşimle birbirimize baktık ‘Vatan bu’ dedik. Görevli içeri girdi. ‘Teyzem nerede’ dedim, ‘yok’ dediler. Meğerse yatakta yatıyormuş ama ben yeğeniyim diye bana söylememiş.”

İLAÇ DA KULLANIYORDU

Dora Ercan, teyzesinin iki ağabeyinin de mezarırın bulunduğu Tuzla’daki aile mezarlığına kendisini için özel mezar taşı yaptırdığını söyledi. Ercan, “Teyzem garip bir insandı. Birkaç ay önce aile kabristanı yaptırdı. Kendi mezarını yaptırdı. Annemle dayımınkini de yaptırdı. Mezarları Tuzla’da” diye konuştu. Teyzesinin bir ara ilaç da kulandığını ifade eden Ercan, “Yoğun bir antidepresan değildi ama. Uykusuzluk için kullandığı ilaçlardı. Teyzem lüks yaşamayı seviyordru. Herhalde parasının son kuruşuna kadar otelde kalacak sonra da kafasına sıkacak diye düşünüyordum” dedi.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/08/29/12/36/resized_bbd22-fee246d4silah.jpg

Eldiven kullanmış

Olay yeri incelemesinde, Aker'in silahı kullanırken beyaz bir eldiven taktığı tespit edildi. Aker'in eldiveni neden taktığı sırrını koruyor.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/08/29/12/37/resized_f9b15-1a907483kamera.jpg

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/08/29/12/37/resized_3e7dd-fb137687kamera1.jpg

3 dakika arayla odaya girdiler

Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker’in son anlarının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Yapılan incelemede Aker ve Şaşmaz’ın 3 dakika arayla odaya girdiği görüldü. Aker, oteldeki 1130 numaralı odasına saat 17.49’da girdi. Bundan tam 3 dakika sonra ise yani saatler 17.52’yi gösterdiğinde Şaşmaz koridorda gözüktü. Kapıyı çalan Şaşmaz, birkaç saniye sonra odadan içeriye girdi.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/08/29/12/38/resized_8ff3e-63674502mezar.jpg

Adını da yazdırdı

Eski manken Filiz Aker, ABD’den döner dönmez iki ağabeyinin de yattığı Tuzla’daki aile mezarlığına kendisi için özel mezar taşı yaptırdı. Aker’in adının da yazılı bulunduğu mezar taşı, geçtiğmiz mayın ayında yerine konuldu.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/08/29/12/39/resized_88a86-a922dc38dayi.jpg

Paranoyak bir insanın gazabına uğradı

Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından Vatan Şaşmaz ve Filiz Aker’in cenazeleri yakınları tarafından alındı. Şaşmaz’ın dayısı Mete Yılmaz, “Hayat dolu bir çocuktu. Geleceğin Halit Kıvanç’ını kaybettik. Maalesef paranoyak bir insanın gazabına uğradı. Bu bir komplo. Tuzağa düşürüldü” dedi. Şaşmaz’ın annesine sabah 5’e kadar hiç kimesinin ölüm haberinin veremediği öğrenildi.