2023’e kadar ittifaka devam

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara’da partisinin il başkanları ile bir araya geldi. 18 Mart 2018’deki kurultayın ardından Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın ile beraber teşkilatlar yenilenmişti.

Nur Banu Aras
​​MHP lideri Devlet Bahçeli

Ana gündemini yerel seçimlerin oluşturduğu toplantıda açılış konuşmasını Bahçeli yaptı.

ERDOĞAN İLE İRADE BİRLİĞİ

Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de devam edeceğini belirtti. Erdoğan ile bu hafta içi yaptığı görüşme hakkında da bilgi veren Bahçeli, görüşmede kararlılık ve Erdoğan ile arasında irade birliği olduğunu anlattı. Ceza indirimi teklifinin Cumhur İttifakı’yla alakası olmadığını hatırlatan Bahçeli, “Cumhur İttifakı 2023’e kadar devam edecek” dedi.

BÜTÜN OLUŞTURACAĞIZ

Siyasi kombin hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, yerelde farklı parçalar ve nesnelerin uyumlu hale getirilerek bir bütün oluşturulması gerektiğini belirtti. Bahçeli, İstanbul dışında her yerde aday çıkaracaklarını yineledi. Bahçeli, “Geçmişte zarar gördük. Güvenilir, sevilen ve liyakat sahibi adaylar olsun. Yarı yolda bırakmayacak adamlarla yola çıkmamız lazım” dedi. Bahçeli, FETÖ unsurlarının sızma girişimine dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Bahçeli’nin İYİ Parti’ye geçen ve görevlerini tam yerine getirmeyen bazı belediye başkanları ile ilgili değerlendirme yaptığı da öğrenildi.

SANAYİ ÖRNEĞİ VERDİ

Bahçeli, “Sanayiye gidiyorsunuz. ‘Temiz güvenli iş’ diye lehva asılıyor. Ama arabayı tamir ediyor ve elinize bir conta veriyor. Bu da bizim hediyemiz olsun diyorlar. Sonra ‘bu benim hatam’ demiyor. Yani güvenilir iş önemli” dedi.