Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sadece Türkiye değil dünya projesi olarak tanımladığı Kanal İstanbul için 2021 yılının hareketli geçeceğini açıkladı. Yeni Şafak’a özel açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, süreci şöyle aktardı:
BOĞAZ’DA ARTAN TRAFİK ÖNEMLİ
10 YIL SONRA BOĞAZ TRAFİĞİ NE OLACAK?
“Gemi hacimleri oldukça büyüyor. Geçen tonaj yük miktarları çok artıyor” diyen Bakan Yenikapı’da, ve Boğaz’da geçmek isteyen onlarca geminin oluşturduğu yoğunluğa dikkat çekti. “10 yıl sonra 20 yıl sonra bunlar ne olacak?” sorusunu yönelten Karaismailoğlu, “Bir şekilde lojistiği sağlamız gerekiyor. Hem de onun alternatifi Kanal İstanbul. Kanal İstanbul sadece bir su yolu değil yani. Etrafına yapacağınız yerleşim yerleri, ekolojik alanlarından tutun turizm, sağlık Kanal İstanbul Türkiye projesi değil aslında, dünya projesi” ifadesini kullandı.
Karaismailoğlu, dünyada son 10 yılda gerçekleştirilen mega projeler içinde Türkiye'nin birçok projesinin üst sıralarda yer aldığını belirtti.
DEV YATIRIMLARA 44,8 MİLYAR TL
Karaismailoğlu, 2020 Yılı Yatırım Programı’nda Bakanlık ve bağlı, ilgili, ilişkili kurumların başlangıç ödeneğinin 27,4 milyar lira olduğuna işaret ederek, bu ödenek miktarının söz konusu yatırım programında 44,8 milyar liraya yükseltildiğini bildirdi. Son yıllarda sürekli artış gösteren ulaştırma projelerinin 2021 yılında da artarak devam edeceğinin altını çizen. Bakan,
"Bu yılın yatırım programında Bakanlığımız ile bağlı, ilgili, ilişkili kurumlarımızın toplam 462 projesi olup, bunların toplam proje tutarı ise 715,5 milyar lira değerindedir. Görüldüğü üzere ülkemizde altyapı kurulum süreci yoğun bir şekilde devam etmektedir"
dedi. Karaismailoğlu, sosyal medya platformlarına getirilen temsilci bulundurma zorunluluğu hakkındaki son durum konusunda da bilgi verdi. Bakan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Temsilcisi bulunmayan zaten bir tane kaldı. O da Twitter. Onlarla da arkadaşlarımız görüşüyorlar, çalışıyorlar şu an. Zaten reklam yasağı başladı. Bunu sadece biz yapmıyoruz. Dünyadaki bütün ülkeler yapıyor. Kontrolsüz bir yayın mümkün değil. Süreç devam ediyor.”