19 gün sonra şehit oldu

15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’nde cuntacı hainlere karşı direnirken vücuduna isabet eden kurşunla yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 19 gün sonra hayatını kaybeden şehit Cengiz Hasbal, son yolculuğuna uğurlandı.

Yeni Şafak

FETÖ darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ağır yaralanan ve 19 günlük yaşam mücadelesini kaybederek önceki gün şehit olan 35 yaşındaki Cengiz Hasbal'ın cenazesi, Üsküdar'da toprağa verildi. Cengiz Hasbal'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Küplüce Mahallesi'nde bulunan evine götürülerek helallik alındı. Şehidin babası Ahmet Hasbal, “Yapacak bir şey yok. Ne mutlu bizlere. Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin. O gece komşularımızla beraber gittiler. Köprüde ağır yaralandı. 19 gündür yoğun bakımdaydı, dün de Allah'ın rahmetine kavuştu. Allah hepsinden razı olsun, bu vatan için şehit oldular" dedi. Cenaze, duaların okunmasının ardından tekbirler eşliğinde, Saray Camii'ne getirildi. Hasbal'ın babası Ahmet, annesi Dürdane, eşi Çiğdem ve büyük oğlu Enes Arda, burada taziyeleri kabul etti.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/08/06/03/12/resized_fc8d5-5ed13118zxsss.jpg

ŞEHİTLERİMİZ KARANLIK GECEYİ AYDINLATTI

Cenazeye katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Kendisi 15 Temmuz'da bu milletin bahtını ve geleceğini karartmak için yapılan bir ayaklanmaya hayır diyerek sokağa fırlayan bir kardeşimizdi. Mekanı cennet olsun" dedi. Törene Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.