16 yaşında CIA eğitti

Başterörist Gülen’in bir zamanlar en yakınındaki isim Latif Erdoğan: “16 yaşından sonra özel eğitime tabi tutuldu.”

Yeni Şafak Haber Merkezi

Yazar Latif Erdoğan, Fetullah Gülen'in 16 yaşında iken dönemin MİT elemanları tarafından özel bir eğitime tabi tutulduğunu, bunun arkasında ise CIA desteği olduğunu belirterek, “Bunların İslam'la alakası kalmadı. Tamamen iktidar hırsıyla, başa geçme ihtirasıyla hareket etmişlerdir. Gülen, halife olma kavgasını veriyor” dedi. Başteröristin yanında 45 sene kalan Erdoğan, geçmişte iyi niyetle yaklaştığı Gülen'in 1990 yılında kendisine 3 ay boyunca bütün hayatını anlattığını, belgeler ve notlara baktığında bazı detayların şimdi daha anlamlı hale geldiğini dile getirerek şunları söyledi:

“1950 yıllarındaki MİT, CIA demektir. O zamanlar maaşlar CIA tarafından ödenmiştir. Daha sonra Gülen, İzmir'de cemaatini kurdu. CIA'yla yakın temasa geçtiği anlaşılıyor. Ordu, sıkıyönetim zamanında bile CIA'nın isteği nedeniyle Gülen'in üzerine gitmiyor. Hatta önü açılıyor. 1976'dan sonra bilindiği halde askeri okullara talebe gönderip yetiştirmesine göz yumuluyor. Bu da meselenin tamamen bir proje olduğunu gösteriyor. Bu ancak şeytanın aklına gelebilecek bir projedir.”

TEMİZLİK 3-5 YIL SÜRER

“Gülen'i, Gülen'den daha iyi tanırım. FETÖ lideri bütün gücünü ilk anda kullanır. 17-25 Aralık'ta emniyette ve yargıda ne kadar gücü varsa kullandı. Askeriyedeki gücünü de sonuna kadar kullanmıştır. Bundan sonra kolay kolay askeri bir darbe yapma şansı kalmamıştır. Bu darbe başarılı olsaydı bugün hiçbirimiz yoktuk. Yüzbinlerin öldürülmesi Gülen'in umurunda değil. Gülen saplantıdan vazgeçmez. Gülen'in Erdoğan ve Erbakan saplantısı ise eskilere dayanır. CIA, Gülen'e hangi tarafta olmayı emrettiyse o tarafta olduğunu görüyoruz. Bu örgüt, devlette her yere girmiştir. Tam temizlik 3-5 sene sürer.”

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/08/07/12/19/resized_638e2-a501e2b4latif.jpg

ONLARIN HEPSİNİ TANIYORUM

“Darbe girişiminde rol olan general rütbesindeki isimlerin hepsini tanıyorum. Bunların hepsi Gülen'e doğrudan bağlı kişilerdir. Bizim de bulunduğumuz ortamda sivil elbiseleriyle gelip giden kişiler idi. İsmen tanımam ama kod isimleriyle bildiklerim var. Her bir subayın sivil bir sorumlusu vardır. TV ekranlarında gördüklerimin hepsini tanıyorum. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a, 'Sizi liderimizle görüştürelim' diyen Tuğgeneral Hakan Evrim'i çocukluğundan beri tanırım. Asıl generaller ise sivil olup, Gülen'e haber getirip götüren kişilerdir. Bu siviller birbirini tanır ama askerlerin hepsi birbirini tanımazlar.”