15 Temmuz’u bütün Türkiye anacak

Türkiye 15 Temmuz ruhunu diri tutuyor. FETÖ’cü darbe girişiminin 2. yıldönümündeki etkinlikler ve anma törenleri için hazırlıklar başladı. Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde törenler yapılacak. Camilerde sela okunacak. Demokrasi nöbetlerinde olduğu gibi meydanların dolması bekleniyor.

Yeni Şafak Fazlı Şahan
‘Demokrasi nöbetleri’nde olduğu gibi meydanların yine dolması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası hazırlıkları başladı. Direnişin sembol mekânları TBMM, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde anma etkinlikleri yapılacak. Camilerden selâlar yükselecek, şehitler anısına mevlit okunacak. Meclis’te özel oturum yapılacak.

Hain darbe girişiminin 2’nci yıl dönümünde 15 Temmuz ruhunun diri tutulması için iki koldan çalışma yürütülecek. Devlet kurumları 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası hazırlıklarına devam ederken AK Parti’de bayram için özel bir komisyon oluşturdu.

O GECE MEYDANLAR DOLACAK

Etkinliklerde meydanların yine 15 Temmuz’da olduğu gibi dolması beklenirken kalkışmayı bedenlerini siper ederek durduran şehitler de anılacak. TBMM, Boğaz Köprüsü ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde anma etkinlikleri planlanırken tüm yurtta camilerden selaların okunması öngörülüyor.

ETKİNLİKLER KÜLLİYE HİMAYESİNDE

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası hazırlıkları kapsamında Cumhurbaşkanlığı, AK Parti ve TBMM’de etkinlikler gerçekleştirilecek. Etkinliklerin şöyle olması bekleniyor:

DİRENİŞİN ŞEHİTLERİ ANILACAK

Darbeye karşı bedenlerini siper eden şehitler mezarlarının yanı sıra etkinliklerle anılacak. Sergiler, paneller ve toplantılarla darbe girişimi ve milletin direnişi bir kez daha hatırlatılacak. Bu çerçevede ‘demokrasi nöbetleri’nde olduğu gibi meydanların yine dolması bekleniyor.

SEMBOL MEKANLARDA TÖREN

15 Temmuz direnişinin sembol mekanları olan TBMM, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde anma etkinlikleri planlanıyor.

Camilerden yine selâlar yükselecek

15 Temmuz gecesi yine tüm yurtta camilerden selaların okunması öngörülüyor. 81 ildeki bütün camilerde şehitler anısına mevlid-i şerifler ve dualar okunacak. Meclis’te de özel oturum yapılması planlanıyor. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı’nın koordinesinde kamuda yapılacak anmalarda kullanılacak materyaller de belirlenecek.

GÜNE ÖZEL LOGO TASARLANACAK

Anmalarla standardizasyon sağlanması için logodan, gönder bayrağına, şapkadan tişörte, rozetten bloknota kadar bütün materyallerin ebadı, kullanılacak renkler ve yazı karakterleri tek tek tespit edilecek. Yine günün anlamına özel logo tasarımı yapılacak. Yurdun dört bir yanında düzenlenecek anma etkinleri kapsamında kurulacak sahne ve platformlar da aynı standartlarda olacak. Bunun yanı sıra 15 Temmuz afişleri de hazırlanacak.

EKONOMİ
E-ihracatın payı yüzde 5’e çıkabilir

DÜNYA
Gelecek yıl Tahran’da olmalıyız

DÜNYA
PKK 17 aileyi kaçırdı