15 Temmuz'da tankın altına neden yattığını açıkladı

15 Temmuz hain darbe girişiminde, Atatürk Havalimanı'nda tankların altına yatarak büyük bir kahramanlık örneği gösteren Metin Doğan müşteki sıfatıyla ifade verdi. Doğan, "İki yılı aşkındır cezaevindeler. Eğer suçsuzlarsa, yemek yememeleri, kendilerine bakmamaları, hayatlarının kaymış olmalılar. Hepsinin çok mutlu olduğunu, gülerek konuştuklarını görüyorum. Suçsuz bir insanın psikolojisinin böyle olmaz zaten" dedi. Doğan, tankın altına yatmasıyla ilgili olarak da, "Fitili ateşleyeyim, dedim" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
Metin Doğan, hain darbe girişimi gecesinde sergilediği kahramanlıkla adından söz ettirmişti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'nın işgal girişiminde bulunulması ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin 77'si tutuklu 159 sanığın yargılandığı davaya devam ediliyor.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'deki Alibey Spor Salonu'ndaki duruşmada, darbe girişimi gecesi Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatarak akıllara kazınan Metin Doğan, "müşteki" sıfatıyla ifade verdi. Müşteki Doğan, evindeki televizyonda olayları gördüğünü ve kendisine en yakın yer olan havalimanına gittiğini anlattı. Havalimanına gitme nedenini "insanları sokağa dökmek" şeklinde açıklayan Doğan, şöyle devam etti:

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/07/31/09/58/resized_cb89d-8d0dea53metindogan2.jpg

"Bir tek tankı kullanan askerden şikayetçi değilim"

Tank ikinci kez hızlı bir şekilde hareket edince sol paletin altına yattım. Ama ikinci yatışım çok daha korkunçtu. Tank hızlı şekilde bir geldi ben durduğunu anlamadım. Palet omzuma, kulağıma değdi, sonra bir baktım beşik gibi sallanmaya başladı. Orada da ölmeyince tekrar kalktım ve bir baktım 10-12 kişi tankın etrafını sarmıştı. Artık insanlar eyleme tepkisini göstermeye geçmişti, böylece amacıma ulaşmıştım. Bir tek tankı kullanan askerden şikayetçi değilim. Davaya katılmak istiyorum."

Duruşma arasında, vatandaşlar ile emniyet ve jandarma görevlilerinden yoğun ilgi gören Doğan, "Sanıklarla 2 yıl sonra karşı karşıyasınız. Neler hissettiniz?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Yüzlerine bakıyorum. Mesele ben 15 yıl önce bir yanlış anlamadan dolayı nezarethaneye konuldum. Suçsuz yere konulduğum için çıldırmıştım, delirmiştim, duvarları yumruklamıştım, her yerimi parçalamıştım.

Duruşma, diğer müşteki ve tanık ifadelerinin alınmasıyla devam etti.

GÜNDEM
Yeni Şafak'ın 15 Temmuz Dijital Kütüphanesi'ne ilk gün 300 bin ziyaret