15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne ilişkin iddianame kabul edildi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin, 135'i tutuklu 143 asker hakkında hazırlanan iddianame kabul edilerek, ilk duruşmanın 9 Ekim'de Silivri'de yapılmasına karar verildi.

Yeni Şafak
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşananlara ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında reklamcı Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin,135'i tutuklu 143 asker hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi, ilk duruşmanın 9 Ekim'de yapılmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Hikmet Pak ile Bülent Başar tarafından, FETÖ mensuplarının 15 Temmuz 2016'da, adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü'ne tanklarla çıkmalarıyla başlayan olaylara ilişkin yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianame üzerindeki inceleme tamamlandı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi, kabulüne karar vererek tenzip tutanağını hazırladı.

Mahkeme, duruşmanın sanık sayısı ve güvenlik gerekçesiyle Silivri Cezaevinin karşısındaki salonda 9 Ekim'de yapılmasına karar verdi. Mahkeme duruşmalara 10,11 ve 12 Ekim'de de devam edecek.

GÜNDEM
15 Temmuz gecesi köprüde yaşananlar ile ilgili yeni görüntüler