14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlıkta 5 müjde

14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlık çalışanlarına 5 müjde geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin, hekimlerine hem vefa borcu hem ihtiyacı vardır” diyerek sağlık çalışanlarının çalışma şartları ve ücretlerinde yapılacak iyileştirmeleri açıkladı:

Osman Özgan
Programda Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sağlıkçılara da hediyeler takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katıldı. Programda sağlık çalışanları için yapılacak yeni düzenlemeyi açıklayan Erdoğan, sağlık personelinin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde ve aile hekimlerinin temel ücretlerinde artış yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, paketin ana hatlarına ilişkin şu bilgileri verdi:

KATALOG SUÇ SAYILACAK

İZİN KURUL’DAN

İkinci müjde olarak, Mesleki Sorumluluk Kurulu oluşturuyoruz. Tıbbi işlem ve uygulamalar nedeniyle ceza soruşturması açılması bu Kurul’un iznine bağlı olacak. Kamu kurum ve kuruluşları ile devlet üniversitelerinde görev yapan sağlık personeline idare tarafından ödenen tazminatın rücu ettirilip ettirilemeyeceğine de bu Kurul karar verecek.

EK ÖDEMELERDE ARTIŞ

EMEKLİLERE YANSIYACAK

Dördüncü müjdemiz, sağlık çalışanlarının ücretlerinde yaptığımız bu iyileştirmenin emeklilerine de yansıyacak olmasıdır. Beşinci müjdemiz, aile hekimlerinin temel ücretlerinde de artış yapılacaktır.

Yerli aşıya ödül

HAYAT
Sağlık Bakanı Koca'dan 'Tıp Bayramı' mesajı

GÜNDEM
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan 'Tıp Bayramı' mesajı

ÖZGÜN
Erdoğan'dan sağlık çalışanları 3600 ek gösterge açıklaması