128 milyar dolar yalanı: Beşinci kol faaliyeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “128 milyar dolar” kampanyasının Türkiye’nin itibarını düşürmek ve yatırımcıların güvenini sarsmak için yürütüldüğünü söyledi: Temennileri Türkiye’nin 1994 ve 2001’de olduğu gibi derin ekonomik kriz yaşaması, ardından siyasi değişime maruz kalmasıdır. Hatta böyle bir felaket için fiilen beşinci kol faaliyeti yürütmeye de başlamışlardır.

Osman Özgan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

AK Parti Meclis grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP’nin bir süredir diline doladığı 128 milyar dolar yalanlarına cevap verdi. Erdoğan, rezervle ilgili gerçekleri maddeler halinde herkesin anlayabileceği bir dille tek tek ortaya koydu:

EKONOMİ
128 milyar dolar yalancıları

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/04/22/06/07/resized_fd7c3-abaa7c30erdo.jpg

GÜNDEM
128 milyar dolar talimatı

TEMENNİLERİ KRİZ

Bunların artık gizlemeye dahi ihtiyaç duymadıkları temennileri, Türkiye’nin önce tıpkı 1994 ve 2001 yılında olduğu gibi çok derin ve keskin bir ekonomik kriz yaşaması, ardından da siyasi değişime maruz kalmasıdır. Hatta artık temenniyle de yetinmeyip böyle bir felaket yaşanması için fiilen beşinci kol faaliyeti yürütmeye de başlamışlardır.

EKONOMİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Canikli'den 128 milyar dolar açıklaması: Özür bekliyoruz

YIKIM EKİBİ İŞ BAŞINDA

GÜNDEM
’128 milyar dolar nerede’ pankartına 13 bin 237 lira ceza

SALGIN SÜRECİ ZORLADI

Merkez Bankası, 2019 ve 2020 yıllarında, küresel ekonomide yaşanan gelişmeler ve özellikle salgının yol açtığı zorlu süreci yönetmek için çok ciddi döviz işlemleri yürütmek mecburiyetinde kaldı. Yabancı sermaye çıkışı ve reel sektörün döviz cinsinden borcunu azaltma gayretleri döviz talebini artırmıştır. Böyle dönemlerde vatandaşlarımızın tasarruflarını döviz ve yine dövizle alınan altına yönlendirmeleri de ilave bir talep ortaya çıkarmıştır.

GÜNDEM
CHP’li kesici itiraf etti: 128 milyar dolar kaybolmaz

4 KALEMDE 165 MİLYAR DOLAR

GÜNDEM
İletişim Başkanı Altun'dan '128 milyar dolar' açıklaması: Kaybolmuş tek 1 kuruş yoktur

ÇAPSIZLIĞINI ORTAYA KOYUYOR

CHP Genel Başkanı dün çıkmış, bu 128 milyar dolarla şunlar yapılırdı, bunlar yapılırdı, şunlara şu kadar para dağıtılırdı diye kürsüden atıp tutuyor. Bu zat herhalde bu 128 milyar doların kendi cebindeki bir para olduğunu, istediği yere istediği gibi keyfince dağıtabileceğini sanıyor. Aslında bu sözler bu şahsın çapsızlığını da ortaya koyuyor.

TEMERRÜDE DÜŞERSİNİZ

98 milyar kâr etti

Erdoğan, “dedi. Erdoğan, Merkez Bankası’nın şu anda 90 milyar dolara yakın rezervi olduğunu belirterek, “Bu rezerv ihtiyaç duyulduğu anda yine kullanılabilir veya rezerv yarın, öbür gün 100 milyar doların üzerine de çıkabilir. Bunların hepsi de ekonominin kendi dinamikleri içinde yürüyen işlerdir” diye konuştu.

Ortada bir ihanet var

Biz ölümden hiç korkmadık

CHP’li Engin Altay’ın, Menderes benzetmesi yapmasına tepki gösteren Erdoğan, “Çıkmış bir ahlaksız, edepsiz benim akıbetimin de Menderes’in akıbeti gibi olabileceğini ümit ettiğini söylüyor. Be ahlaksız, edepsiz kefenimizi giyerek biz bu yola çıktık. Biz ölümden korkmadık, bizim imanımızın gereği ölümü korkutmaktır. Siz, zaten ‘ölüm’ dendiği zaman kaçacak delik arayanlardansınız. Menderes’in akıbetinden hoşnut mu oluyorsunuz, memnun mu oluyorsunuz? Çünkü o akıbeti hazırlayanlar da sizdiniz. Şimdi bize de aynı akıbeti mi hatırlatıyorsunuz? Boşuna uğraşmayın, evelallah biz bunların hepsine hazırız. 15 Temmuz’da bunu gördük ve 15 Temmuz’u hazırlayanlara bu ülkeyi mezar ettik mezar” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/04/22/06/04/resized_05789-53f38deeerdoson.jpg

İftarı Asiltürk ile yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile iftarda bir araya geldi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Oğuzhan Asiltürk ile bir süre sohbet ettikten sonra birlikte iftar yaptı.

Büyük bir yanılgı olur