GetContact rehbere nasıl kaydedildiğini öğrenme ve Getcontact unlist işlemi

Son zamanlarda sosyal medya üzerinden yeni bir akım başladı. GetContact isimli uygulama ile başkalarının telefon rehberinde nasıl kaydedildiğinizi görebiliyorsunuz. Bu anı merak eden kullanıcılar ise kısa bir süre içerisinde GetContact adlı uygulamayı yükledi ve rehbere nasıl kaydedildiğini görmeye başladı. Öte yandan ise yapılan açıklamalarda programın güvenilir olmadığı açıklandı. İşte GetContact programı unlist işlemi...

Yeni Şafak
Getcontact rehbere nasıl kaydedildim öğrenme ve unlist yapma işlemi.

GetContact uygulamasıyla rehbere nasıl kaydedildiğinizi sizler için hazırladık. GZT.com editörlerinden Yunus Emre Şahin tarafından hazırlanan rehberle kullanıcılar çok rahat bir şekilde GetContact uygulamasının nasıl kullanılacağını ve nasıl kaldırılacağını görebilecekler. Yapılan açıklamaların ardından programın güvenilir olmadığı açıklandı. Bu uygulamadan hesabınızın nasıl silineceğini ve sistemden nasıl unlist yapılacağını da aktaracağız.

Sistem nasıl işliyordu?

GetContact uygulaması ile rehbere nasıl kaydedildim?İlk adım: uygulamayı indirme

Esasında GetContact'ın asıl amacı bilinmeyen numaraların sahiplerini öğrenmek. Ancak uygulamaya dahil edilen özellik sayesinde az önce de bahsettiğimiz üzere numaranızı kaydeden kişilerin sizi hangi isimle kaydettiğini görebilirsiniz.

İkinci adım: Uygulamaya giriş

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/03/27/08/17/resized_9453e-ff2b1133getcontact.jpg

Uygulamaya giriş yapıldığı anda ilk etapta erişim izni isteniyor. Onaylanıp devam edildiğinde ise bir sonraki aşamaya geçiliyor.

Bir sonraki adımda ise GetContact, telefon ya da Facebook ile devam etmenizi söyleyen iki seçeneği karşınıza çıkarıyor.

Telefon numarasını seçtiğinizde küçük bir SMS ile kod alıp işleme devam ediyorsunuz.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/03/27/08/17/resized_8ed15-76f50720onay.jpg

Hesap oluşturmak için üç maddeli ekran karşınıza geliyor. Burada isim,soyisim ve e-posta adresi var. Doldurup devam edelim. Ve bir izin daha verelim.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/03/27/08/18/resized_a3442-51d5218fyunusemre.jpg

Buraya kadar GZT.com Teknoloji editörlerinden Yunus Emre Şahin'in tarafından özenle hazırlanan uygulamayı sizlere sunduk. Hazırlanan bu içerikle rehbere nasıl kaydedildiğinizi görebileceksiniz.

GetContact uygulaması nasıl kaldırılır?

GetContact numara silme işlemi için sisteme eklenen Unlist özelliğini kullanıyoruz. Aşağıdaki adımları tek tek inceleyerek bu sorunu ortadan kaldırabiliriz.

1. Adım: Uygulama içerisinde yer alan ayarlar sekmesine girim.

2. Adım: GetContact Hakkında sekmesine giriş yapın.

3. Adım: Hesap Ayarları sekmesine giriş yapın.

4. Adım: Hesabı sil seçeneğini seçin.

Bu işlemlerin ardından GetContact hesabınızı silmiş oluyorsunuz. Ancak numaranız hala sistemde yer almaya devam ediyor. Numaranızı GetContact rehberden silme içinse Unlist özelliğini kullanıyoruz.

1. Adım: GetContact Unlist sayfasını açın.

2. Adım: Açılan sayfada ilgili boşluğa numaranızı yazın.

3. Adım: Unlist butonuna basarak işlemi tamamlayın.

Bu sayede numaranızı GetContact rehberden silme işleminizi kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz. GetContact numara silme işlemi bu adımları uyguladıktan sonraki 24 saat içerisinde tamamlanacak.