Genel Seçim 2018 Yozgat genel seçim  sonuçları!

Genel Seçim 24 Haziran 2018 Yozgat Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili Seçim Sonuçları. Seçim 2018 İşte partilerin aldıkları oy sayısı ve çıkardıkları milletvekilleri. Yozgat Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu?. İşte Yozgat Genel Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları!

Yeni Şafak
24 Haziran 2018 Yozgat ili Genel Seçim sonuçları ve detaylar haberimizde.

Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Yozgat sonuçları heyecanla bekleniyordu. Türkiye ve Yozgat için en çok merak edilen seçimlerden biri oldu. Yozgat seçmeni oylarını kullanmak için sandık başına gitti. Bazı partiler barajı geçmeyi hedeflerken Ak Parti ise Yeni Türkiye yolunda hedeflerini gerçekleştirmek istiyor. Partiler Yozgat'dan kaç milletvekili çıkardı Genel Seçim 2018 Yozgat'ın nabzı Yozgat seçim sayfamızda!

İlin asıl adı "Bozok" olup, 1927 yılında ismi "Yozgat" olarak değiştirilmiştir. Oğuzların; "Bozok" koluna mensup Türkmenlerin bu bölgeye akınıyla birlikte, yöre "Bozok" ismiyle anılmıştır. 1800'lü yıllara doğru bu ismin yanı sıra "Yozgat" adı da telaffuz edilmiştir.

"Yozgat" adının menşei konusunda ise, değişik söylentiler ileri sürülmektedir. Bir rivayete göre, Yozgat Saray Köyü'nden (bugün itibarıyla kasaba) itibaren aşağıdan yukarıya doğru kat kat yükselmektedir. Bu kat kat yükselişinden ve rakımının yüksekliğinden dolayı önceleri "Yüz kat" denmiş, zamanla bu isim söylene söylene "Yozgat" halini almıştır.[kaynak belirtilmeli]

Diğer bir rivayete göre; Aşiret Reisi Ömer Cabbar Ağa'nın yüzü çopurdu. Bu yüzden kendisine Çopur veya Çapar Koca derlerdi. Söylentiye göre Cabbar Ağa, sürülerini bir yaz günü yaylakta otlatırken karşısına Hızır çıkıyor ve davar sahibi Cabbar Ağa'dan içmek için süt istiyor. Güler yüzlü Ömer Ağa hemen misafirine ikramda kusur etmeyerek, gönül hoşluğu ile sütü ikram eder. Hızır sütü içtikten sonra çok memnun kalır ve Cabbar Ağa'ya "Çobanoğlu, yozuna yoz katılsın, memleketinin adı Yoz-Kant olsun" diyor. Bu sözü söyleyerek kayboluyor. Temeli böyle olan Yoz-Kant söylene söylene Yozgat halini alıyor.[kaynak belirtilmeli]

İsmin kaynağı hakkında her ne kadar tatmin edici bir bilgi yoksa da uzun yıllar bu bölgenin böyle anıldığı bilinmektedir.

2. Dönem Kütahya Mebusu Cemil Bey tarafından verilen bir takrir ile Yozgat ismi Bozok olarak değiştirilmiş, bilahare 23 Haziran 1927 tarihinde Bozok Mebusu Süleyman Sırrı Bey ve arkadaşlarının verdiği bir takrirle Bozok ismi tekrar Yozgat olarak değiştirilmiştir. Yozgat adı nasıl Bozok'tan dönüşmüştür, pek anlaşılabilir, bir bilimsellik taşımamaktadır.

100 günlük takvim hazır

Yeni sisteme hazırlıkların yanı sıra OHAL’den bedelli askerlik düzenlemesine toplumun geniş kesimlerinin yakından takip ettiği başlıkların da yer alması beklenen takvimden öne çıkan konular özetle şöyle:

* Erdoğan’ın seçimden zaferle çıkması durumunda önündeki ilk icraatı uyum düzenlemelerini yapmak olacak.

* Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısı ve görevleri ile bakanlıkların sayıları ve sorumluluk alanları Erdoğan’ın hazırlayacağı kararname ile düzenlenecek.

* Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de yeni sisteme göre uyarlanacak.

* Kur ve faiz baskısı ile mücadeleye yoğunlaşacak, kalıcı tedbirler alınacak.

* Terörle mücadele aralıksız sürecek. Kandil, Sincar, Münbiç’in yanı sıra bölücü örgütün Fırat’ın doğusundan da sökülüp atılması için diplomatik ve askeri girişimler devam edecek.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve Avrupa’ya kaçan terör örgütü elemanlarının iadesi için diplomasi trafiği sürdürülecek.

BEDELLİ VE 3600 EK GÖSTERGE

* FETÖ ile mücadele kapsamında getirilen OHAL’in kaldırılması gündemde olacak.

* Bedelli askerlik, 3600 ek gösterge başlıkları da masada olacak. Seçimden sonra ek gösterge konusunda yasal düzenleme yapılacak.

* Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesi durumunda İstanbul 3. havalimanının açılışı da görkemli bir şekilde gerçekleşecek. 29 Ekim olarak planlanan açılış öncesinde ise yarın uçakla piste inmesi bekleniyor.

* Millet bahçeleri ve millet kıraathaneleri projelerinin çalışmalarına başlanacak.

* Hayvan haklarıyla ilgili kanun tasarısı da seçimlerden sonra çıkacak ilk kanun olarak gösteriliyor.