Gazete manşetleri Cumhuriyet Gazetesi'ni konuşuyor!

Gazete manşetleri Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyona yer vererek okuyucularına duyuruyorlar. Bizler de sizler için gazetelerin manşetlerini derledik.

Yeni Şafak

Gazete manşetlerini haberimizden öğrenebilirsiniz. Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonun ardından gazeteler de bu habere yer verdi. İşte günün gazete manşetleri...

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/11/01/08/31/resized_ce3a6-fd356e901kasimgazetemansetleri.jpg

SABAH

-- "Kimse Yok Mu" ile 54 milyonluk vurgun. Gizli tanıklar FETÖ'nün Afrika'ya yardım bahanesiyle "Kimse Yok Mu" derneğini nasıl sömürü üssüne çevirdiğini deşifre etti.

-- Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin 2023'e kadar enerjide yapması gereken yatırım miktarının 100 milyar dolar olduğunu, bu miktarın 40 milyar dolarlık kısmını özel sektörün yapacağını söyledi.

-- Türkiye ile AB arasındaki mutabakat doğrultusunda hazırlanan ve çiplerinde parmak izi verilerini içeren pasaportlar bugünden itibaren verilmeye başlanacak.

-- Musul'u kurtarmak için başlatılan operasyonların 15. gününde Irak ordusu ilk kez şehrin merkezine dayandı.

MİLLİYET

-- Bankalardan faiz atağı. Başbakan Yıldırım'ın bankalara "Gerçek ekonomiye dönün" uyarısının ardından arka arkaya faiz indirimleri gelmeye başladı.

-- Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yeni anayasa ve dar kapsamlı anayasa değişikliği olmak üzere iki ayrı anayasa çalışmasının tamamlandığını söyledi.

-- Merkez Bankası, zorunlu karşılıklarda iki düzenleme yaptı. Yaklaşık 2.9 milyar dolar bankaların serbest kullanımına açıldı. Finansal sisteme yaklaşık 620 milyon dolar ilave likidite sağlandı.

-- Polisan Boya'nın yüzde 50'si, bu alanda dünyanın ilk 10 üreticiden biri olan Japon Kansai Paint tarafından 113.5 milyon dolara satın alındı.

-- Halep'de savaş ortamı yeniden ısınıyor. Muhaliflerle rejim güçleri arasında yoğun çatışmalar meydana gelirken, Rusya'nın da Halep'e yönelik yoğun saldırıya hazırlandığı yorumları yapılıyor.

HÜRRİYET

-- Cumhuriyet Vakfı ile Cumhuriyet gazetesinden 17 yönetici ve yazar için "FETÖ ve PKK adına suç işledikleri", "Vakıf yönetimine usulsüz seçildikleri" iddiasıyla gözaltı kararı alındı.

-- Maliye'nin ÖTV sisteminde değişikliğe gideceğini otomotiv sektörü için yaklaşık 150,000 stokla girilen yılın en kritik son iki ayında açıklaması panik yarattı.

-- Cuma günü rekor kıran dövize Merkez Bankası'ndan kısmi müdahale geldi. Rezerv Opsiyon mekanizmasında yapılan değişiklikle TCMB'nin attığı adımın etkisi piyasada sınırlı kaldı.

-- Türkiye'de 1.2 gigavatın üzerinde rüzgar santrali kuran Danimarkalı Türbin üreticisi Vestas, yatırımlarını artırma kararı aldı.

-- ABD'de başkanlık seçimlerine sadece sekiz gün kala, Demokratların adayı Hillary Clinton'la ilgili e-posta soruşturması, Adalet Bakanlığı izniyle tekrar açılıyor.

HABERTÜRK

-- 15 Temmuz darbe girişiminde yer alan ve (ordudan) atılan subayların OYAK'taki emeklilik tazminatları, mağdurlara "tazminat" olacak.

-- AB ile Kanada arasında imzalanan Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşması (CETA) ABD'li şirketlerin Kanada'da şirket kurarak Avrupa pazarına açılmasını sağlayacak. Türkiye'nin Gümrük Birliği güncellemesi için de örnek olacak.

-- İş Bankası, konut kredisi faizini yüzde 0.95'ten 0.90'a, taşıt kredisi faizini yüzde 1.18'den 1.10'a ve esnaf ile küçük işletmeler kredi faizini de yüzde 0.99'a düşürerek kredi harekâtı başlattı.

-- Başbakan Yıldırım, Türk Telekom hissedarı Oger Telecom'un borç ödeme konusunda yaşadığı sıkıntıya ilişkin "Şirketin borç sorunun yapılandırılmasının yanı sıra farklı formül üzerinde de çalışılıyor" dedi.

-- Yatırımların (ihalenin iptali) davalarıyla durmaması için AB formülü. Tazminatı ödeyip yatırıma devam et.