Gazete manşetleri - Gazetelerde bugün hangi haberler var? 8 Eylül

8 Eylül gazete manşetlerini sizler için hazırladık. Günün tüm önemli gelişmelerini gazetelerden okuyabilir ve gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız sistem üzerinden tüm ulusal gazetelere ulaşabilir ve tüm manşetleri tek bir adres üzerinden okuyabilirsiniz. İşte 8 Eylül gazete manşetleri.

Yeni Şafak

8 Eylül gazete manşetlerini sizler için hazırladık. Tüm ulusal gazeteleri tek bir adreste bulabilirsiniz. İşte sizler için hazırladığımız

"Gazete manşetleri" adresi.

için tıklayınız

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/09/08/08/22/resized_633a3-79ed93028eylulgazetemanset.jpg

MİLLİYET

-- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Şu ana kadar toplam 772 kilometrekare alan DAEŞ'ten (IŞİD) temizlenmiştir" dedi; Rakka'ya ABD ile gerçekleştirilebilecek bir operasyona sıcak baktıklarını söyledi.

-- FETÖ soruşturması kapsamında aralarında Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı ile Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllü ve Nejat Güllü'nün de bulunduğu 65 iş adamı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

-- Yerli kaynakların keşfi ve ekonomiye kazandırılması için çok önemli bir proje başlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye'nin her beş kilometrekaresinden toprak örneği alıp yer altındaki maden zenginliğini tespit edecek.

-- Tüm dünyaya sadece Bursa'dan ihraç edilecek yeni nesil Renault Megane Sedan'ın üretimi başladı. 200 milyon euro yatırım yapılan Megane Sedan'dan yılda 90,000 adet üretilecek.

-- Başbakan Yıldırım bugün Japonya Uzay Teknolojileri Bakanı ile bir araya gelecek. Ziyarette Türkiye'nin dev projelerinden Türksat 5A ve 5B uyduları için görüşmelerde bulunulacağı öğrenildi.

HÜRRİYET

-- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da "At izi it izine karıştı" diye görüş belirttiği FETÖ soruşturmalarında mağdur olanların durumlarının incelenmesi için Başbakan Yıldırım talimat verdi. İşten atılanlar ve açığa alınanlar taranacak.

-- Rusya'nın en büyük gaz üreticisi Gazprom, dün yaptığı açıklamayla Türk Akımı projesi için Türkiye'deki düzenleyici kurumlardan ilk onay aldığını söyledi.

-- AB Komisyonu bu yılki İlerleme Raporu'nu 9 Kasım'da yayınlamayı öngörüyor. Türkiye'nin bir yıl içinde insan hakları ve temel hak ve özgürlükler alanında kaydettiği gelişmelerin değerlendirildiği rapor, büyük ölçüde 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar ışığında şekillenecek.

-- Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Murat Binark, "Bulgaristan'da yeni konut açığı var. Değeri 2 milyar euro olan iki proje ile 4,000'den fazla konut kapacağız" dedi.

-- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "ABD'den ısrarla sadece Gülen'i istiyoruz. Mühim olan hukuki sürecin başlatılması. Ne zaman biteceği değil, ne zaman başlayacağı önemli" dedi.

SABAH

-- PKK ile FETÖ'nün darbe ittifakı. Kandil'in 15 Temmuz darbe girişimini çok önceden bildiği, Van'daki bombalı saldırıda yaralı ele geçen PKK'lının itirafıyla ilk kez belgelendi.

-- Türkiye, ABD'nin DAEŞ'e karşı Rakka ve Musul için istediği destekle ilgili stratejisini belirledi. Rakka'da YPG unsurları katılmadığı takdirde hava desteği verilecek. Türkiye Musul'da ise karadan destek verecek.

-- FETÖ'nün 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimlerinin ardından tutuklanan örgüt üyelerinin ailelerine aylık 5,000 TL maaş yardımı yaptığı ortaya çıktı.

-- Karadeniz'de korkutan "it dalaşı." ABD Savunma Bakanlığı Karadeniz üzerinde bir Rus savaş uçağının ABD'ye ait bir askeri keşif ve gözleme uçağına önleme yaptığını bildirdi.