Felak Suresi okunuşu: Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, meali, tefsiri ve faziletleri

Felak Suresi, Kur'an-ı Kerim'in kısa surelerinden biri olup, insanları çeşitli kötülüklerden koruyan dua niteliğindedir. Felak suresi okunuşu ve Felak suresi anlamı gibi kelimelerle sıkça araştırılan bu sure, Arapça okunuşu ve Türkçe meali ile birlikte birçok Müslümanın hayatında önemli bir yere sahiptir. Felak suresi fazileti ve Felak suresi meali gibi ifadeler ise surenin önemi ve anlamı hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenlerin kullandığı terimlerdir. Felak Suresi, sihir, nazar, kötü düşünceler ve benzeri olumsuz etkilerden korunmak için okunan dua olarak bilinir. İşte Felak Suresi’nin Türkçe okunuşu, meali ve sesli olarak okunuşu.

Felak Sureleri okunuşu, anlamı, fazileti ve faydaları

Felak Suresi, Kur'an'ın 113. suresidir. Sure, 5 ayetten oluşur. Felak Suresi, koruyucu dualar arasında önemli bir yere sahiptir. Felak Suresi, insanların kendilerini kötülüklerden, şerlerden ve karanlık güçlerden korumak için sıkça okuduğu bir suredir.

Felak ve Nas Suresi, Kur'an-ı Kerim'deki en kısa sureler arasında yer almakla birlikte, özellikle kötü niyetli etkilerden, nazardan, hasetten ve her türlü tehlikeden korunmak için sıkça okunur. Bu iki sure, halk arasında Felak Nas duaları olarak bilinir ve vakit namazlarında da yer alır. Hadis kaynaklarına göre, bu surelerin faziletleri büyüktür ve Peygamber Efendimiz (SAV) tarafından sabah-akşam zikirlerinde sıkça okunmuştur. Felak Suresi Okunuşu, Yazılışı ve Türkçe Anlamı ile Diyanet Meali.

yani Guleuzu birabbil felak ile yani Guleuzu birabbinnaz Suresi okunuşunu dinlemek ve Türkçe mealini görmek için haberimizden faydalanabilirsiniz. Kur'anın 113. suresi Felak, 114. ve son suresi de 'dir. Felak ve Nas surelerine "muavvizeteyn" adı verilir. İhlas, Felak ve Nas surelerine ise muavvizât (koruyucular) denir. Haberimizde İhlas, Felak ve Nas surelerini Arapça ve Türkçe okunuşunu, Diyanet mealini bulabilir ve dinleyebilirsiniz.

FELAK- NAS SURESİ

İki koruyucu demektir. Bundan maksat, Kur'ân'ın Felak ve Nâs sûreleridir. Kur'ân'ın son üç suresi olan İhlas, Felak ve Nâs sûrelerine ise muavvizât (koruyucular) denir.

Felak ve Nâs sûrelerinde ise; yaratıkların, karanlık gecelerin, büyücülerin, haset edenlerin, insanların göğüslerine kötü düşünceler fısıldayan cin ve insan vesvesecilerinin şerrinden insanların ilahı, meliki ve Rabbi olan Allah'a sığınılması tavsiye edilmektedir.

Peygamberimiz (a.s.), sahabeden Abdullah ibn Hubeyb’e, "Akşam ve sabah olunca İhlas, Felak ve Nâs sûrelerini üçer kere oku, onlar her şeye karşı sana yeter" buyurmuş (Tirmizî, Deavat, 117) Sahabeden Ukbe b. Amir, Hz. Peygamber (s.a.s.), bana her namazın arkasından Felak ve Nâs surelerini okumamı emretti” demiştir. (Tirmizî, Fedâilü'l-Kur'ân, 12; Ebu Dâvûd, Salât, 361)

Peygamberimizin eşi Hz. Ayşe (r.a.) diyor ki: "Hz. Peygamber (s.a.s), her gece yatağa girdiği zaman iki elinin avucunu bir araya getirir, sonra ellerinin içine üfler ve kul hü vallâhü ahad, kul eûzü bi rabb’il felakı ve kul eûzü bi rabbi’n-nasi surelerini okur, sonra elleriyle elini, yüzünü ve vücudunun ulaşabildiği yerlerini mesh eder ve bunu üç defa yapardı." (Ebu Dâvûd, Edeb, 107) "Kul hüvellâhü ahad suresi, Kur’ân’ın üçte birine denktir." (Tirmizî, Fedâilü'l-Kur'ân, 11)

Yine Peygamberimiz kendisi veya ailesinden biri hastalandığı zaman (Buhârî, Fedâilü'l-Kur'ân, 14; Müslim, Selâm, 50-51) ve göz değmesine (Nesâi, İstiaze, 37; Tirmizî, Tıb, 17) karşı muavvizeteyn'i okumuştur. Yatmadan önce üç kere muavvizâtı okumuş, eline üflemiş ve elleriyle bütün vücudunu meshetmiştir (Buhârî, Fedâilü'l-Kur'ân, 14).

Yukarıdaki hadislerden anlaşılan o ki; Peygamberimiz sözleri ve uygulaması ile üç surenin, üç vakitte akşam, sabah, yatmadan önce üçer defa, her namazdan sonra ve geceleyin okunmasını tavsiye etmektedir.

Felak ve Nas Suresi dinle

Felak Suresi Arapça okunuşu

Arapça okunuşu şu şekildedir:

Felak Suresi Türkçe okunuşu

Felak Suresi Diyanet meali

Nas Suresi Arapça okunuşu

Nas Suresi Türkçe okunuşu

Nas Suresi Diyanet meali

Felak ve Nas Surelerinin fazileti