Eskişehir Çifteler Seçim Sonuçları 14 Mayıs 2023

14 Mayıs Pazar günü Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi hem de TBMM milletvekili genel seçimi için oy kullanıyor. Eskişehir Çifteler seçim sonuçları ve oy oranları da oy verme işleminin bitmesi ve seçim yayın yasaklarının kalkmasının ardından belli olacak. YSK seçim verilerini paylaştığında İç Anadolu Bölgesi Eskişehir Çifteler seçim sonuçlarına yenisafak.com seçim sayfası üzerinden anlık olarak ulaşabilirsiniz.

Çifteler seçim sonuçları 2023

Eskişehir Çifteler 14 Mayıs 2023 seçimleri ile Cumhurbaşkanı adaylarının aldıkları oy oranları ile belirleniyor. 81 ilde oy verme işlemleri sabah saat 08.00’de başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçim yasaklarının kaldırılmasının ardından Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023 açıklanacak. 2023 Eskişehir na ve partilerin oy oranlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. 14 Mayıs 2023 Çifteler YKS seçim sonuçları 2023 sorgulama ekranı.

Oy Nasıl Kullanılır?

Seçimde kimler oy kullanamaz?

18 yaşı doldurmayan kişiler,

Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,

Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.

Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,

Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz.

Hangi durumlarda oylar geçersiz sayılır?

Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. “TERCİH” veya “EVET” mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Oy pusulalarından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak.

“EVET” ya da “TERCİH” mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.

Eskişehir Çifteler ilçesinin tarihi, coğrafi, mahalleleri ve güncel nüfusu

Eskişehir'in 14 ilçesinden biri olan Çifteler, tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve tarım ürünleri ile dikkat çekmektedir. Çifteler, tarihi İpek Yolu'nun geçtiği önemli bir yerdir. İpek yolu üzerinde olması nedeniyle ticari açıdan da önemli bir yerleşim yeridir. Osmanlı döneminde Çifteler, Kütahya sancağına bağlı bir kaza iken, Cumhuriyet döneminde Eskişehir iline bağlanmıştır.

Eskişehir iline yaklaşık 25 km uzaklıkta yer alan Çifteler, batısında Eskişehir, doğusunda Kütahya, kuzeyinde Mihalıççık ve güneyinde İnönü ilçeleri ile sınır komşusudur. İlçenin yüzölçümü 705 km²'dir. İlçenin yerleşim yerleri, Kütahya Ovası'nın doğusunda yer alır.

2021 yılı verilerine göre, Çifteler ilçesinin nüfusu 24.193'tür. İlçenin nüfusu genel olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanlardan oluşmaktadır. İlçenin nüfusu son yıllarda hafif bir artış eğilimi göstermektedir.

ÖZGÜN
Eskişehir Beylikova seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

ÖZGÜN
Eskişehir Alpu Seçim Sonuçları 14 Mayıs 2023