Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı: 2023 Ocak-Haziran 6 aylık enflasyon farkı kaç?

TÜİK haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜFE’nin Haziran'da ne kadar artacağı ise başta memurlar ve emekliler tarafından merak ediliyor. TÜFE'nin Haziran'da aylık %4.84 artması, yıllık bazda ise sınırlı bir düşüşle %39.5'e gerilemesi bekleniyordu. Haziran ayı enflasyon rakamları belli oldu. Açıklanacak olan enflasyon oranları sonrası memur ve emeklisinin maaşlarına yansıyacak 6 aylık enflasyon farkı belli oldu. Peki 2023 Ocak-Haziran 6 aylık enflasyon farkı kaç? Haziran ayı enflasyon yüzde kaç?

2023 TÜİK haziran ayı enflasyonu

Tüketici Fiyat Endeksi mayısta aylık bazda yüzde 0,04 artış göstermişti. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 39,59 olarak kaydedilmişti. Bugün, yılın 6. enflasyon verilerini oluşturacak olan haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı.

Tüketici Fiyat Endeksi, ocakta yüzde 6,65, şubatta 3,15, martta 2,29, nisanda 2,39, mayısta yüzde 0,04 olarak gerçekleşti. Memur ve emeklisinin temmuz maaşı, ilk 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammına göre hesaplanıyor.

6 aylık enflasyon açıklandı mı?

TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre aylık enflasyon 3,92 olurken yıllık enflasyon 38,21 olarak açıklandı.

2023 Ocak-Haziran 6 aylık enflasyon farkı kaç olacak?

Enflasyonda haziran ayı rakamları belli oldu. Haziranda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 3.92 arttı, yıllık bazda TÜFE yüzde 38.21 oldu.

Memur ve emekli zammı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Temmuz Çarşamba günü 6 aylık enflasyon oranlarının netleşeceğini belirterek, "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte biz de memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi. İşte memur ve emekli maaş zammında muhtemel alternatifler.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre; haziranda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,92 arttı. Yıllık bazdaki artış ise yüzde 38,21 oldu.

Memur ve emekliye yapılacak zam oranını etkileyecek 6 aylık enflasyon ise yüzde 19,77 olarak gerçekleşti.

Bu ay en düşük memur maaşı net 22 bin lira olacak. Tabanın üzerinde maaş alanlar için ise oransal artış uygulanması tahmin ediliyor.

Memura sözleşme zammı ve enflasyon farkı ne kadar?

Toplu sözleşmeye göre memurlar yılın ilk 6 ayı için yüzde 8 zam almıştı. Memur ve memur emeklileri bu zammı aşan oranda enflasyon için fark almaya hak kazanıyor. Memurlara bu yılın ikinci 6 ayı için, yüzde 6 zam ve enflasyon farkı verilecek. Memurlar ikinci 6 ayda yüzde 6'lık sözleşme zammına ek olarak yüzde 11,77'lik enflasyon farkı alacak. Böylece memur ve memur emeklileri yüzde 17,77'lik zamma hak kazandı.

Emeklilerin temmuz zammı ne kadar?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir enflasyon oranında zam alıyor. 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zam alacak. Memur ve emeklilerin kesin zam oranı refah payı eklenmesinin ardından belli olacak.

ÖZGÜN
Uzman ve pratisyen doktor maaşı zam oranları

ÖZGÜN
Polis, emniyet müdürü, emniyet amiri, komiser maaşı temmuz zammı 2023

ÖZGÜN
İmam, vaiz ve müezzin Temmuz enflasyon farkı zamlı maaşları

ÖZGÜN
Aile Destek Programı ödemesi bu ay son mu?