Son dakika: Emekli maaşına zam yüzde 25 oldu

Enflasyonda haziran ayı rakamları belli oldu. Haziranda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 3.92 arttı, yıllık bazda TÜFE yüzde 38.21 oldu. SSK ve Bağkur emeklilerinin enflasyon farkı yüzde 19.77 olurken, memurlara yüzde 17,55'lik toplu sözleşme ve enflasyon farkına ek olarak seyyanen 8 bin 77 liralık artış yapılacak. Emekli maaşına ek zam müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti. Milyonlarca emekli maaş temmuz zam oranı belli oldu. Peki emekli maaş zammı ne kadar? Emekli maaşına ne kadar zam geldi? SSK-BAĞ KUR en düşük emekli maaşı kaç TL yapılacak? 7500 üstü alanların emekli zammı yüzde kaç olacak?

Emekliye enflasyon farkına ilaveten ek zam verilecek.

Enflasyon rakamları ile refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammı belli oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ise temmuzda yapılacak maaş artışları, TÜFE’nin 6 aylık TÜFE oranında yapılacak. 2000 öncesi SSK'lıların en düşük kök aylığı 6 bin 93 TL düzeyinde bulunuyor.

Emekli maaşına ek zam olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda emekli maaşlarıyla ilgili son dakika mesajlar verdi. Erdoğan: ''İyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim. Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve ilgili bakanlarımız çalışmalarına başladı." demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaşları üzerinde düzenleme yapılacağını duyurmasının ardından milyonların beklediği haber geldi. Daha önceki zam rakamı yüzde 19.77'ydi.

Emeklilerin zam oranı ne kadar oldu?

Emeklilerin zam oranı belli oldu. Memur, işçi ve Bağkur emeklileri toplamda yüzde 25 oranında zam alacak.

ÖZGÜN
2023 Teknisyen maaşı ne kadar oldu? Yeni başlayan tekniker maaşları

ÖZGÜN
2023 Mühendis maaşları: Temmuz zammı sonrası Mühendis maaşı ne kadar?

EKONOMİ
Bedelli askerlik ne kadar kaç para olacak: MSB kaynakları yeni rakamı duyurdu

ÖZGÜN
Doktor maaşı ne kadar oldu? 1/4 derece ile pratisyen doktor aylığı

ÖZGÜN
Memurlara seyyanen zam artışı ne kadar?

ÖZGÜN
Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu?