Yurt dışına açılacak işletmelere 60 bin $

KOSGEB Uluslararası Hızlandırıcı Destek Programı kapsamında, teknolojik faaliyetlerde bulunan işletmelerin uluslararası pazarlara girişini kolaylaştırmak adına, işletme başına 60 bin dolar destek verilecek.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) Uluslararası Hızlandırıcı Destek Programı kapsamında, teknolojik faaliyetlerde bulunan işletmelerin uluslararası pazarlara girişini kolaylaştırmak amacıyla, işletme başına 60 bin dolar destek verilecek. KOBİ'leri güçlendirmek amacıyla geliştirilen program kapsamında teknolojik faaliyetlerde bulunan işletmelerin uluslararası pazarlara girişinin kolaylaştırılması hedefleniyor. Bu doğrultuda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işletmelere maddi destek sağlama kararı aldı. Bakanlık açıklamasına göre, her bir başvuru için üst limit 15 bin dolar olmak üzere, 3 yıl destek süresi boyunca işletmelerin yaptığı harcamaların yüzde 80'i oranında işletme başına toplamda 60 bin dolar destek verilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 31 MAYIS

Program kapsamında hızlandırıcı ofis kirası, eğitim, danışmanlık, mentörlük, iş yönetimi, hukuk, fikri ve sınai mülkiyet hakları, ulaşım, konaklama ve organizasyonla ilgili genel giderlere geri ödemesiz destekler de sunulacak. Destek programına başvurular ise 31 Mayıs'a kadar yapılabiliyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, programla bundan sonraki yıllarda da KOBİ'leri desteklemeyi planladıklarını dile getirdi.