Yerli turist için son fırsat

Erken rezervasyonda son dönemece girildi. Sezonun başlamasına 1,5 ay kaldı. Bu yıl 50 milyon turist ağırlamaya hazırlanan Türkiye’de yoğun talebin şimdiden otel geceleme fiyatlarına yansıdığına dikkat çeken sektör temsilcileri, hem yer bulma hem de uygun fiyat için Nisan ayının son fırsat olduğunu dile getiriyor.

Arzu Kurum
Hem özel indirim hem de yer bulma ve taksit avantajıyla beraber erken rezervasyon satışları bu dönem itibariyle hızlanacak.

2019 yıl sonu için 50 milyon kişinin üzerinde turist çekmeye hazırlanan Türkiye’de otellerin yüzde 75’i şimdiden doldu. Yoğun talebin otel konaklama ücretlerine de yansıdığı alanda, sektör temsilcileri yerli turiste ‘rezervasyonlarını son güne bırakmama’ çağrısında bulunuyor. 2018 yılının Ekim ayında başlayan dönemin bitmesine bir buçuk aylık bir süre kaldığına dikkat çeken turizmciler, bazı özel tarih satışlarının şimdiden kapandığına işaret ediyor. Geçen yıla göre sektörde yüzde 10’luk bir artış olduğunu bildiren yetkililer, fiyat avantajlarının bu yıl olmayacağını kaydederek, Nisan ayının hem yer bulma hem de fiyat avantajının yakalanabileceği son ay olduğunu belirtiyor.

SATIŞLAR HIZLANACAK

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/04/09/01/00/resized_31a4f-4667e889metevardar.jpg

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, yerli turiste rezervasyonlarını son dakikaya bırakmamaları uyarısında bulunarak, “Özellikle Nisan ayı hem fiyat avantajı hem de yer bulma avantajı açısından misafirlerin tatil planlamalarını yapması gereken bir ay. Geçmiş senelerdeki fiyat avantajları bu sene olmayacak gibi gözüküyor” dedi. Kredi kartıyla ödemelerde taksit sayısının 9’dan 12’ye çıkarıldığını hatırlatan Vardar, “Bu yıl için yüzde 40’lık bir ciro artışı bekliyoruz” bilgisini paylaştı. Tatilsepeti.com Kurucu Ortağı Kaan Karayal ise, iç pazar olarak geçen yıla göre kişi sayılarında önemli bir atış olmadığını ancak yurt dışından çok yoğun bir talep olduğu için doluluk oranlarının çok ciddi anlamda yükseldiğini söyledi. Yavaş yavaş satın almak isteyen iç pazar müşterilerinin artık yer bulmamaya başlayacağını anlatan Karayal, “Hatta bazı özel tarihler şimdiden satışa kapandı bile diyebiliriz. Dolulukları iç pazardaki artış değil, dış pazardaki talep artışı belirledi” diye konuştu.

FİYATLAR YÜKSELDİ

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/04/09/01/01/resized_9740e-f17f9f68kaankarayal.jpg

Geçen yıl Ağustos-Eylül aylarında yaşanan kur artışlarından sonra dış pazarda dolar ve avro ile satış yapıldığı için iç pazarda da fiyatın dengelenmeye çalışıldığına dikkati çeken Karayal, “Yaşanan bu durum iç pazar müşterisine enflasyon üzerinde bir artış oranı olarak yansıdı” ifadelerini kullandı. Otel fiyatlarında büyük bir artış yaşandığını kaydeden Karayal, “Normalde iç pazarda kişi sayısında her yıl ciddi artış olurken, bu yıl çok fazla artış göremedik” dedi. Kişi sayısında geçen yıla göre paralel gittiklerini aktaran Karayal, ciro olarak ciddi bir artış yaşadıklarını, bunun da fiyatların yükselmesinden kaynaklandığını dile getirdi.

YÜZDE 10’LUK ARTIŞ VAR

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/04/09/01/01/resized_2369e-f39ceefbali_onaran.jpg

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran da, 31 Mart seçimleri dolayısıyla bir yavaşlama söz konusu olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi: “Bu hafta tekrar bir hareketlilik başladı. Son 1-2 yılla kıyaslarsak erken rezervasyonlarda yüzde 10’luk bir artış söz konusu.” Yurtiçindeki otellerin biraz yüksek fiyatlı olmasından dolayı bazı noktalarda kültür turlarına kayma olduğunu ifade eden Onaran, “Kültür turlarında bu sene yüzde 100 diyebileceğim artışa doğru gidiyoruz. Çok daha uygun fiyatlı paketler var, böyle olunca kültür turları ciddi anlamda talep görüyor” bilgisini paylaştı.

EKONOMİ
Seyit orduyu sırtlayacak