Üç sektörde yatırımla büyüyecek

İlk ofisini Bükreş’te açan Kalyon Holding; altyapı, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde yapacağı yeni yatırımlarla küresel marka olmayı hedefliyor. TANAP’ın Romanya ayağıyla ilgili ihaleye Tosyalı Holding ile birlikte teklif veren Kalyon Holding, Çinlilerle birlikte kuracağı güneş paneli fabrikasıyla teknoloji transferi yapacak.

İbrahim Acar
İstanbul Havaalanı

Türkiye’nin en büyük yatırımlarından İstanbul Havalimanı’ndaki başarı, projenin yüklenicisi firmalara yeni yatırım kapıları aralıyor. Dünyanın farklı coğrafyalarından havalimanı projeleri başta olmak üzere teklifler alan Kalyon Holding, ilk yurt dışı ofisini Bükreş’te açtı. Altyapı, enerji ve gayrimenkul sektörlerinde yapacağı yeni yatırımlarla küresel marka olmayı hedefleyen Grup, 2020’yi ‘Küresel Marka Yılı’ ilan etti. Kalyon Holding Yönetim Kurulu üyeleri Haluk Kalyoncu ve Mehmet Kalyoncu ile grubun yeni dönem hedeflerini konuştuk.

İSTANBUL MERKEZLİ OLMAK BÜYÜK ŞANS

İstanbul merkezli olmanın küreselleşmek için büyük avantaj sağladığını belirten Mehmet Kalyoncu, “Üç saatte 60’ın üzerinde başkente ulaşabiliyorsunuz. Bir yanda Türkiye’deki dev yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Diğer yandan da Kalyon Holding’i bir dünya şirketi haline getirmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda da attığımız ciddi adımlar var. Ekonomik büyüklük olarak, hedef coğrafyalarda da Türkiye’de geldiğimiz noktaya ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

DÜNYANIN HER YERİNDEN DAVET ALIYORUZ

Yurt dışındaki yeni havalimanı projeleri üzerinde çalıştıklarını anlatan Mehmet Kalyoncu, “Peru, Katar, Arnavutluk, Hollanda gibi ülkelerde teklif ve ihale süreçlerimiz oldu ve olmaya da devam ediyor. Türk firmaları altyapı geliştirmede o kadar iyi ki, her gittiğimiz yerde başka bir Türk firmasıyla karşılaşıyor, rekabet ediyoruz. Şu ana kadar gördüğümüz en sakin yer Güney Amerika oldu. Peru’da Chinchero Havalimanı ihalesine girdik. Orada teklif veren tek Türk firması bizdik. Türkiye’de bitirdiğimiz önemli projeler dünyada ciddi anlamda önümüzü açıyor. Devlet Başkanı, Başbakan ve Bakan seviyesinde görüşme davetleri alıyoruz, bu da bizim için gurur verici” dedi.

Bükreş’teki ofisleri üzerinden Balkanlar, Doğu Avrupa ve Kıta Avrupası’ndaki işleri takip ettiklerini belirten Mehmet Kalyoncu, yurtdışı ilk ofisin neden Romanya’da açıldığıyla ilgili soru üzerine şu bilgileri paylaştı: “Romanya’da halihazırda karayolu, doğalgaz yatırımı gibi teklif verdiğimiz birtakım işler vardı. Ayrıca TANAP’ın Eskişehir’den Yunanistan’a kadarki inşaatını Kalyon Holding olarak biz yapmıştık. Bu deneyimimizi şimdi hattın devamında da tekrarlamak istiyoruz. Romanya, Balkanların en gelişmiş ülkelerinden biri. Orada kendimizi daha iyi hissettik. Bir de Rumenler de Türkiye’ye çok iyi bakıyor.”

TOSYALI İLE BİRLİKTE TRANSGAZ İHALESİNE GİRDİ

TANAP’ın Romanya ayağıyla ilgili ihaleye Tosyalı Holding ile birlikte teklif verdiklerini söyleyen Mehmet Kalyoncu, “Bu ihale Transgaz’ın ihalesi. Boruyu Tosyalı fiyatladı, işçiliği ise biz fiyatladık” bilgisini de aktardı. Balkanlarda metrobüs projeleri üzerinde çalıştıkları bilgisini veren Mehmet Kalyoncu, “Romanya, Sırbistan, Arnavutluk ve şimdi de Üsküp’te bir metrobüs projesi üstünde çalışıyoruz. Katar, Kuveyt ve Güney Amerika aktif bir şekilde proje geliştirdiğimiz ülkeler arasında” diye konuştu.

Kağıthane-Havalimanı metrosu 2020’de hazır

İstanbul Havalimanı metrosuyla ilgili de konuşan Mehmet Kalyoncu, “Metro, AYGM tarafından yapılıyor. Günlük ilerlemede 65 metre ile dünya rekoru kırdı. 2020’nin son çeyreğinde Kağıthane’den havalimanına giden kısım açılacak. 2021’de de Gayrettepe’den İstanbul Havalimanı’na giden bölüm hizmette olacak” dedi

Enerjide ithalatın önüne geçecek

Lazard’la Mandate’i neden iptal etti?

EKONOMİ
Vergide adalete MÜSİAD desteği