Türkiye’nin değil Moody's'in notu düştü

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Moodys’in fikrinin değiştirilmiş olduğuna dikkat çekti. Muş, “Belli ki 2 günde Moodys’in fikri değişmiş ya da değiştirilmiş ve tamamen politik saiklerle not düşürme kararı verilmiştir. Kararın ekonomik gerçeklikle hiçbir ilgisi yoktur” dedi.

Yeni Şafak

İki gün önce Türkiye ekonomisi hakkında olumlu açıklamalar yapan Moodys, iki gün sonra temeli olmayan gerekçelerle Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinde bir çelişki yaşadı. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Belli ki 2 günde Moodys'in fikri değişmiş ya da değiştirilmiş ve tamamen politik saiklerle not düşürme kararı verilmiştir. Politik saiklerle diyoruz çünkü bu kararın ekonomik gerçeklikle hiçbir ilgisi yoktur" dedi. Makro ekonomik göstergelerle bağdaşmayan gerekçelerle Türkiye'nin kredi notunu düşüren Moodys'in güvenirliğinin düştüğünü söyleyen Muş, “Aslında Türkiye'nin değil Moodys'in notu düşmüştür" diye konuştu.

ART NİYETLİ BİR YAKLAŞIM

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Moodys'in Türkiye'nin kredi notunu indirmesini değerlendirdi. Muş, “Türkiye yapısal reformları bir bir gerçekleştirirken, yatırımları arttırmak için teşvik paketleri açıklanırken, Dünya ekonomisindeki daralmaya rağmen pozitif büyüme gerçekleştirirken, mali disiplinden en ufak taviz verilmiyorken, cari açık düşüyorken, finans sektörü güçlü yapısını koruyorken, yapılan demokratik reformlarla darbe tehdidi bertaraf ediliyorken böyle bir kararın alınması tamamen art niyetli bir yaklaşımdır" dedi.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/09/26/12/04/resized_57589-ebe2b183mehmetmusyeniresim.jpg

KIYMETİ HARBİYESİ YOK

“Makro ekonomik göstergelerle bağdaşmayan gerekçelerle Türkiye'nin kredi notunu düşüren Moodys'in güvenirliği düşmüştür" diyen Muş, şunları söyledi: “Yani aslında Türkiye'nin değil Moodys'in notu düşmüştür. Zira bir kredi derecelendirme kuruluşu için en önemli husus güvenirliliktir. Güvenirliliğini yitiren kredi derecelendirme kuruluşunun verdiği kararın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur."

TÜRKİYE 2001 TÜRKİYESİ DEĞİL

“Herkes şunu bilsin ki Türkiye ekonomisi 15 yıl önceki gibi dış kaynaklı operasyonlarla bir gecede çökecek, kırılgan bir ekonomi değildir. Türkiye ekonomisinin temelleri güçlüdür. Yani Türkiye 2001 Türkiyesi değildir. Türkiye'ye yönelik dış kaynaklı ekonomik operasyonlar tutmaz. Hangi kredi derecelendirme kuruluşu ne derse desin Türkiye mali disiplinden taviz vermeden, yatırımları daha da arttırarak, daha çok üreterek, daha çok ihracat yaparak ve daha çok istihdam sağlayarak yoluna emin adımlarla ilerleyecektir."

EKONOMİ
Not değil hizaya sokma girişimi

EKONOMİ
Türk ekonomisini 'manipülatif' derecelendirme kuruluşları!

EKONOMİ
Moody's Türkiye'nin notunu düşürdü

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/09/26/12/04/resized_6f438-accabad2omercihadvardan00_b.jpg

DEİK Başkanı: 27 çeyrektir büyüyoruz

Karara bir tepki de DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan'dan geldi. Vardan, "Ülkemiz özellikle 2001 krizinden sonra ekonomisinde çok ciddi dönüşüm sağladı ve yüksek büyüme kaydetti. Özellikle 2008 küresel krizinden sonraki performansı dünyanın hemen her ülkesinde hayranlıkla izlendi. 15 Temmuz darbe girişimine rağmen ülkemiz 27 çeyrektir büyümesini sürdürüyor. G20, AB, OECD ülkelerine kıyasla da ekonomik performansı, hala diriliğini ve dinamizmini muhafaza ediyor" şeklinde konuştu.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/09/26/12/04/resized_d32f7-01824075suleymankocaset.jpg

Maksatlı karara tepki

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert de not düşüşünün iyi niyetten uzak olarak yorumladı. Kocasert, Türkiye ekonomisinin diğer ülke ekonomilerinden pozitif yönde ayrıştığını ifade ederek, “Bütün dünya bunun farkında. Ülke ekonomimiz yılın ilk yarısında yüzde 3,9 büyüme kaydetti. Bu oran küresel büyümenin üzerinde bir oran. Yıl sonu itibarıyla ihracatımız bir önceki yıla göre, gerek değer gerekse miktar bazında artmış olacak" dedi.