Toplu taşımada elektrikli ekosistem

Türkiye, “2053 yılı için sıfır emisyon” hedefine ulaşmak için ulaştırmada önemli adımlar atacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın adım adım ulaşacağı hedefler arasında emisyon azaltımına katkı verecek akıllı ulaşım sistemleri, yeşil kombine yük taşımacılığı ve lojistik merkezlerinin geliştirilmesi, kentsel toplu taşıma-banliyö taşımacılığında elektrikli ulaşımın desteklenmesi yer alıyor.

Yasemin Asan
Arşiv

Türkiye, “2053 yılı için sıfır emisyon” hedefine ulaşmak için ulaştırmada önemli adımlara imza atacak. Emisyon azaltımına katkı verecek Akıllı ulaşım sistemleri, yeşil kombine yük taşımacılığı ve lojistik merkezlerinin geliştirilmesi, kentsel toplu taşıma- banliyö taşımacılığında elektrikli ulaşımın desteklenmesi hedefler arasında.

TALEBE GÖRE PLANLAMA

YEŞİL KOMBİNE YÜK TAŞIMACILIĞI

Ulaşımla ilgili planlarda ve koordinasyon birimlerinde emisyon azaltımına katkı verecek Akıllı Ulaşım Sistemleri uygulamaları hayata geçirilecek. Ulusal ve uluslararası yük taşımacılığında yeşil kombine yük taşımacılığı imkanlarının ve lojistik merkezleri geliştirilecek. Yük ve yolcu taşımacılığında demir yolu ve deniz yolunun payı artırılacak.

DÜŞÜK EMİSYONLU TOPLU TAŞIMA

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA DESTEK

Ulaşımda elektrifikasyon ekosistemi bir bütün olarak değerlendirilerek bütüncül politika ve teşvik mekanizmaları oluşturulmalıdır. Özel kullanım hareketliliği ve kentsel toplu taşıma, ara toplu taşıma ve banliyö taşımacılığı için gerekli elektrikli araç (raylı sistemler, elektrikli otobüs ve minibüs, hibrit otobüsler, elektrikli yolcu gemileri ve tekneleri, vb.), batarya sistemleri ve şarj altyapısı ile bunları destekleyecek enerji üretim ve dağıtım altyapısı elektrik sektörüyle eş zamanlı olarak geliştirilecek.

Bioyakıt yaygınlaşacak

EKONOMİ
Toplu taşımada elektrikli dönem: Tek şarjla 450 kilometre menzili var

EKONOMİ
Dünyaya sattık sıra Türkiye'de: Bu bir dönüm noktası olacak